Ο «πόλεμος» των Φάροου με τον Γούντι Αλεν συνεχίζεται στην οθόνη

Ο «πόλεμος» των Φάροου με τον Γούντι Αλεν συνεχίζεται στην οθόνη

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξοχική κατοικία της Μία Φάροου στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ μοιάζει εξωτερικά μυστηριώδης, με το χιόνι να πασπαλίζει την αυλή και το σκούρο χρώμα των μεγάλων ξύλινων επιφανειών της. Ολόκληρο το κάδρο θυμίζει αόριστα ταινίες τρόμου, από εκείνες που το παλιό σπίτι στη μέση του δάσους αποδεικνύεται στοιχειωμένο και ο σώζων εαυτόν σωθήτω… Στην πραγματικότητα πρόκειται απλώς για ένα από τα αρχικά πλάνα του «Allen v. Farrow», της ολοκαίνουριας σειράς ντοκιμαντέρ του HBO, που στην Ελλάδα παρακολουθούμε μέσω της πλατφόρμας της Vodafone TV. Εκεί, όπως υποδεικνύει και ο τίτλος, βλέπουμε να εκτυλίσσεται άλλο ένα επεισόδιο στην άγρια κόντρα που κρατάει εδώ και τρεις δεκαετίες μεταξύ της οικογένειας Φάροου και του Γούντι Αλεν.

Η υπόθεση γνωστή, με τις καταγγελίες της ηθοποιού και πρώην συντρόφου του σπουδαίου σκηνοθέτη, Μία Φάροου, ότι εκείνος παρενόχλησε σεξουαλικά την υιοθετημένη κόρη τους, Ντίλαν, όταν το παιδί ήταν σε ηλικία επτά ετών. Παρά το γεγονός ότι κανένας εισαγγελέας δεν βρήκε αρκετά στοιχεία ώστε να απαγγείλει ποτέ κατηγορίες στον Αλεν, η υπόθεση ήρθε ξανά στο προσκήνιο το 2017 με το κίνημα #MeToo· στα 36 της σήμερα, η Ντίλαν Φάροου αποτελεί, μαζί με τη μητέρα της, κεντρικό πρόσωπο του καινούργιου ντοκιμαντέρ, υποστηρίζοντας πως ο βιασμός από τον πατέρα της όντως συνέβη μια μέρα του 1992 στο ειδυλλιακό σπίτι του Κονέκτικατ. Φυσικά, πέρα από τη δική της μαρτυρία, την οποία ο Αλεν απορρίπτει ως προϊόν πλύσης εγκεφάλου από την άκρως χειριστική μητέρα της, δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να μπορεί να επιβεβαιώσει το γεγονός. Αντιθέτως, το ντοκιμαντέρ χρησιμοποιεί τα λόγια της Μία, μαζί με εκείνα του μικρότερου αδελφού Ρόναν Φάροου (εκείνος τότε ήταν πέντε ετών) και κάποιων στενών φίλων, για να εξιστορήσει την «περίεργη» σχέση που είχε ο Αλεν με τη θετή του κόρη. Ο τελευταίος πάντως δεν έχει λόγο στη σειρά, παρά μόνο μέσα από ηχητικά αποσπάσματα του audio book της πρόσφατης αυτοβιογραφίας του «Σχετικά με το Τίποτα», όπου δίνει με λεπτομέρειες τη δική του εκδοχή για τα συγκεκριμένα γεγονότα.

Ο «πόλεμος» των Φάροου με τον Γούντι Αλεν συνεχίζεται στην οθόνη-1

Το υλικό του ντοκιμαντέρ είναι επίσης ενισχυμένο με μπόλικα βίντεο και φωτογραφίες της πολυμελούς οικογένειας Φάροου και του ίδιου του Γούντι Αλεν από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Εκεί πάντως υπάρχει και το μοναδικό σημείο όπου συμφωνούν τα δύο αντικρουόμενα αφηγήματα: το περίφημο περιστατικό με τις γυμνές φωτογραφίες της επίσης (ενήλικης) θετής κόρης της Φάροου και σημερινής συζύγου του Αλεν, Σουν-Γι, το οποίο φαίνεται να πυροδότησε την οργή της ηθοποιού. Οχι τυχαία ίσως, λίγο καιρό αργότερα ήρθαν και οι κατηγορίες για παιδεραστία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή