Μυστήριο και σασπένς μέχρι το τελευταίο λεπτό

Μυστήριο και σασπένς μέχρι το τελευταίο λεπτό

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αθώος (The Innocent)
ΘΡΙΛΕΡ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ (2021)
Δημιουργός: Οριόλ Πάουλο
Ερμηνείες: Μάριο Κάσας, 
Τσάβι Σάεθ, Σάντι Πονς

Οι σειρές μυστηρίου του Netflix έρχονται με σταθερή συχνότητα από ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο λίγες είναι τόσο καλοστημένες και συναρπαστικές όσο αυτή του Οριόλ Πάουλο. Ο τελευταίος («Το σώμα», «Ο αόρατος επισκέπτης») είναι από τους πιο επιφανείς εκπροσώπους των χαρακτηριστικών ατμοσφαιρικών θρίλερ που έχουν τελειοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία. Εδώ πρωταγωνιστής του είναι ο νεαρός Ματ, ο οποίος μπλέκει σε καβγά κάποιο βράδυ και, δίχως να το θέλει, σκοτώνει έναν άνδρα. Μετά κάποια χρόνια στη φυλακή, καταφέρνει να ξαναστήσει τη ζωή του, στο πλάι της όμορφης Ολίβια, η οποία ωστόσο εξαφανίζεται μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού. Ταυτόχρονα, μια επιθεωρήτρια της αστυνομίας που μελετά μια υπόθεση αυτοκτονίας εμφανίζεται στο κατώφλι του, ξυπνώντας τον εφιάλτη του παρελθόντος.

Διασκευάζοντας το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Χάρλαν Κόμπεν, η σειρά των οκτώ επεισοδίων στήνει με χειρουργική ακρίβεια το σκηνικό, προκειμένου να εισαγάγει τις αποκαλύψεις της. Αυτές έρχονται σταδιακά και με υπομονή, ανατρέποντας ξανά και ξανά την αρχική εικόνα που σχηματίζουμε για τους ήρωες. Το δε δηλητήριο του αρχικού εγκλήματος εξαπλώνεται και αποκτά διαφορετικές και απρόβλεπτες διαστάσεις με το πέρασμα του χρόνου. Οι ζωές των ανθρώπων, καθορισμένες άλλες φορές από μικρές τυχαιότητες και άλλες από υπέρτερες δυνάμεις, μοιάζουν εδώ με πιόνια στο παιχνίδι μιας ανώτερης ιδιοφυΐας, ικανού σε κάθε περίπτωση να κρατήσει καθηλωμένο τον θεατή.

Μυστήριο και σασπένς μέχρι το τελευταίο λεπτό-1
Ο Γκιγιέρμο Φραντσέλα υποδύεται τον Αντόνιο στην ταινία «Το ένστικτο της ζωής», που είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Tο ένστικτο 
της ζωής ★★★½
ΘΡΙΛΕΡ (2018)
Σκηνοθεσία: Αρμάντο Μπο
Ερμηνείες: Γκιγιέρμο Φραντσέλα, Κάρλα Πίτερσον, Γκλόρια Κάρα

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε ένα κάπως πιο ασυνήθιστο θρίλερ από την Αργεντινή και τον βραβευμένο με Οσκαρ σεναριογράφο του «Birdman», Αρμάντο Μπο. Πρωταγωνιστής είναι ο Αντόνιο, ένας μεσήλικας, ο οποίος ζει ευτυχισμένος με την αγαπημένη του οικογένεια, την καλοπληρωμένη δουλειά και το όμορφο σπίτι του. Ωσπου θα έρθουν τα πάνω κάτω, όταν μαθαίνει πως χρειάζεται μεταμόσχευση νεφρού. Τότε στη ζωή του μπαίνουν ο Ελίας και η Λούσι, ένα νεαρό ζευγάρι, το οποίο υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα, ζητώντας ωστόσο μεγάλα ανταλλάγματα.
Ο Μπο ξεκινά από τη δραματική ιστορία ενός ανθρώπου που ξαφνικά βρίσκεται μπροστά στον τρόμο του θανάτου, για να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο ενδιαφέροντα, εισάγοντας στην πορεία το μοτίβο της εισβολής. Το καλοδουλεμένο σενάριο διανθίζει με κωμικά στοιχεία το δράμα, καταφέρνοντας να το κλιμακώσει σε θρίλερ στο δεύτερο κομμάτι της ταινίας. Σε δεύτερο επίπεδο, η όλη υπόθεση αποτελεί ειρωνικό σχόλιο για έναν σύγχρονο τρόπο –και πρότυπο– ζωής, ο οποίος κάθε άλλο παρά εξασφαλίζει την ευτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή