Emmys 2022: Η Ζεντάγια γράφει ξανά ιστορία ως η νεότερη υποψήφια παραγωγός στο «Euphoria»

Emmys 2022: Η Ζεντάγια γράφει ξανά ιστορία ως η νεότερη υποψήφια παραγωγός στο «Euphoria»

Εκτός από πρωταγωνίστρια, η Ζεντάγια είναι και παραγωγός της σειράς οπότε αυτό την καθιστά την νεότερη γυναίκα που έχει προταθεί στην ιστορία του θεσμού, για την παραγωγή ενός τηλεοπτικού πρότζεκτ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από μια ιστορική νίκη το 2020 η νεότερη ηθοποιός που κερδίζει βραβείο Emmy στην κατηγορία Α’ Γυναικείος Ρόλος σε Δραματική Σειρά, η Ζεντάγια έλαβε περισσότερες υποψηφιότητες για τη δουλειά της στη δημοφιλή σειρά του HBO, «Euphoria». 

Στις υποψηφιότητες για τα Emmys 2022 που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, η ηθοποιός προτάθηκε για δεύτερη φορά στην μεγάλη κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου. Έτσι, αποκτά τον τίτλο της νεότερης – δύο φορές υποψήφιας για Emmy – ηθοποιού σε αυτήν την κατηγορία, σε ηλικία μόλις 25 ετών. 

Η σειρά έλαβε συνολικά 16 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων αυτών στις κατηγορίες Α’ Γυναικείος Ρόλος και Καλύτερη Δραματική Σειρά. Εκτός από πρωταγωνίστρια, η Ζεντάγια είναι και παραγωγός της σειράς οπότε αυτό την καθιστά την νεότερη γυναίκα που έχει προταθεί στην ιστορία του θεσμού, για την παραγωγή ενός τηλεοπτικού πρότζεκτ. 

Άλλες υποψηφιότητες που κέρδισε το «Euphoria» του Σαμ Λέβινσον είναι στις κατηγορίες: Β’ Γυναικείος Ρόλος σε Δραματική Σειρά (Σίντνεϊ Σουίνεϊ), Καλύτερη Γκεστ Ηθοποιός σε Δραματική Σειρά (Μάρθα Κέλι) και Καλύτερος Γκεστ Ηθοποιός σε Δραματική Σειρά (Κόλμαν Ντομίνγκο). 

Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Entertainment Weekly σχετικά με τα θέματα του «Euphoria» και την απεικόνιση της εξάρτησης στο αλκοόλ και άλλες ουσίες, η Ζεντάγια είπε: «Η σειρά μας δεν είναι σε καμία περίπτωση μια ηθική ιστορία που θα διδάξει στον κόσμο πώς να ζήσει τη ζωή του ή τι θα πρέπει να κάνει. Το συναίσθημα πίσω από το “Euphoria” ή ό,τι προσπαθούμε να κάνουμε με αυτό, είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αισθανθούν λιγότερο μόνοι στην εμπειρία και τον πόνο τους. Και ίσως να αισθανθούν ότι δεν είναι οι μόνοι που περνούν ή αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους δύσκολες καταστάσεις». 

Με πληροφορίες από το Entertainment Weekly, το The Hollywood Reporter 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή