«Μετακομίζει» ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στη μικρή οθόνη; Το πρότζεκτ που τον ενέπνευσε

«Μετακομίζει» ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στη μικρή οθόνη; Το πρότζεκτ που τον ενέπνευσε

Οι σκέψεις για στροφή στην τηλεόραση και η σειρά που του άρεσε και θα ήθελε να σκηνοθετήσει κάτι παρόμοιο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την πολυετή και επιτυχημένη καριέρα του στη μεγάλη οθόνη, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πιθανόν να ασχοληθεί και με την τηλεόραση.

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης πίσω από ταινίες όπως οι «Jaws», «Ε.Τ. The Extra – Terrestrial», «Schindler’s List», «Jurrasic Park» κ.ά., ανακοίνωσε στο podcast Smartless ότι σχεδιάζει να στραφεί στην τηλεόραση κάποια στιγμή στο μέλλον. 

Στο παρελθόν, ο Σπίλμπεργκ έχει εμπλακεί σε πρότζεκτ όπως η μίνι σειρά του HBO «Band of Brothers» όπου ανέλαβε την παραγωγή, αλλά δεν έχει σκηνοθετήσει ποτέ μια ολόκληρη τηλεοπτική σειρά. Αυτό όμως θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια, όπως δήλωσε ο ίδιος. Μάλιστα αποκάλυψε ότι η βραβευμένη σειρά «Mare of Easttown», με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ, είναι το είδος προγράμματος που θα τον φέρει στη μικρή οθόνη. 

«Μου αρέσουν τα μεγάλου μήκους πρότζεκτ και, κάποια μέρα, θα σκηνοθετήσω μια μεγάλου μήκους σειρά. Αν κάποιος μου πρότεινε το “Mare of Easttown”, θα την αναλάμβανα. Ήταν μια πολύ όμορφα σκηνοθετημένη σειρά». 

Στο «Mare of Easttown», η Κέιτ Γουίνσλετ υποδύθηκε μια συναισθηματικά εύθραυστη ντετέκτιβ η οποία ερευνά έναν φόνο στη μικρή πόλη όπου ζει, κοντά στη Φιλαδέλφεια. Η μίνι σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε τηλεθέαση και κέρδισε Emmys, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Καλύτερης Μίνι Σειράς. Φαίνεται πως ο Σπίλμπεργκ βρέθηκε πολύ κοντά στη σκηνοθεσία κάποιας σειράς του δικτύου του HBO όταν επιθυμούσε να μετατρέψει το «Lincoln» σε μίνι σειρά διάρκειας έξι ωρών, αντί μιας μεγάλου μήκους ταινίας. 

«Ημουν πρόθυμος να παρουσιάσω το “Lincoln” ως ένα εξάωρο τηλεοπτικό πρότζεκτ. Κανείς δεν πίστευε στην ιδέα… με απέρριπταν. Ήμουν έτοιμος να κλείσω συμφωνία με το HBO για να επεκτείνω την ιστορία σε επεισόδια έξι ωρών. Είχα το υλικό. Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσα να πείσω τον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις να γυρίσει εξάωρα επεισόδια, αλλά ήμουν στα πρόθυρα να το κάνω», είπε ο σκηνοθέτης. 

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή