Ωμός ρεαλισμός σε μια κωμόπολη

Ωμός ρεαλισμός σε μια κωμόπολη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά μυστηρίου-ψυχολογικού θρίλερ από το ΗΒΟ, με πρωταγωνίστρια την Eϊμι Aνταμς, σε σκηνοθεσία του Ζαν-Μαρκ Βαλέ («Dallas Buyers Club», «Big Little Lies») και σενάριο των Γκίλιαν Φλιν (είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της) και Μάρτι Νόξον («Mad Men»). Μοιάζει μάλλον με συνταγή επιτυχίας και, ελλείψει νέου κύκλου «Game of Thrones», το ΗΒΟ χρειάζεται ένα μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός το φετινό καλοκαίρι. Το κορυφαίο κανάλι έχει επενδύσει πολλά στη νέα σειρά οκτώ επεισοδίων «Sharp Objects» («Αιχμηρά αντικείμενα»), που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 8 Ιουλίου – στην Ελλάδα θα προβάλλεται από το Novacinema4HD κάθε Κυριακή στις 3 τα ξημερώματα και κάθε Δευτέρα στις 22.00. Πρόκειται για την ιστορία της ρεπόρτερ Καμίλ Πρίκερ (Εϊμι Ανταμς), η οποία ταξιδεύει στη γενέτειρά της, μια κωμόπολη του Μισούρι, για να καλύψει δημοσιογραφικά τη δολοφονία δύο μικρών κοριτσιών. Η Πρίκερ, έχοντας μια ιστορία εγκλεισμού εξαιτίας σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων, καλείται να παλέψει με τα δικά της φαντάσματα καθώς δυσάρεστα οικογενειακά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια.

Η σειρά πραγματεύεται με ωμό ρεαλισμό τις σχέσεις κακοποίησης, τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, το ταξίδι του αλκοολισμού, καθώς οι ήρωες παραπαίουν στα όρια, στην άκρη του γκρεμού που χάνεται στην –προσωπική τους– άβυσσο. Εξ ου και ο σκηνοθέτης Ζαν-Μαρκ Βαλέ δήλωσε ότι πρόκειται για ένα από τα δυσκολότερα –και ταυτόχρονα ομορφότερα– πρότζεκτ που έχει αναλάβει: «Είναι συναρπαστικό το πώς μπορούμε να βρούμε την ομορφιά σε μέρη που ποτέ δεν φανταζόμασταν. Το πώς το σκοτάδι πολλές φορές μπορεί να γίνει γοητευτικό, παρήγορο. Αυτό μου συνέβη όταν διάβασα τη νουβέλα της Γκίλιαν». Ιδιαίτερα γλαφυρός υπήρξε και αναφορικά με την πρωταγωνίστριά του, Εϊμι Ανταμς: «Αισθάνομαι ευγνώμων και τυχερός που ήμουν μάρτυρας της καταπληκτικής δουλειάς μιας ηθοποιού η οποία τόλμησε να παίξει στο σκοτάδι, χωρίς κάποιο δίχτυ ασφαλείας». Η ίδια η Ανταμς παραδέχθηκε σε δηλώσεις της ότι υπέκυψε στη γοητεία του σεναρίου αλλά και του ρόλου που, παρότι την κάνει να αισθάνεται άβολα, απεικονίζει τη γυναίκα με ρεαλισμό. Η σειρά έρχεται να προστεθεί στο «κίνημα» των «γυναικείων» σίριαλ, για το οποίο η Μάρτι Νόξον δήλωσε πεπεισμένη ότι ήρθε στο Χόλιγουντ για να μείνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή