ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η κλασική ομορφιά και το «diversity»

Η κλασική ομορφιά και το «diversity»

«Ποια να κρατήσουμε λοιπόν, την κλασική ομορφιά ή το diversity;» Κι όμως, αυτή η κραυγαλέα ταμπελοποίηση δεν είναι εσωτερικός μονόλογος που εκτυλίσσεται στο μυαλό της Βίκυς Καγιά, αλλά αυτολεξεί η φράση που χρησιμοποίησε μπροστά σε δύο κορίτσια, κατά τη διάρκεια πρόσφατου επεισοδίου του «Greece’s Next Top Model». Τελικά, έμεινε το diversity.

Οι παραγωγοί του αλλόκοτα εθιστικού «Next Top Model» έχουν ξεκαθαρίσει από την αρχή πως φέτος η εκπομπή αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Πράγματι, όταν ένα πανέμορφο κορίτσι με πυρόξανθα μαλλιά, περήφανες καμπύλες και χειμαρρώδη προσωπικότητα εμφανίστηκε στις ακροάσεις, εξηγώντας πως, παρότι πάσχει από διαβήτη, έχει όλα τα προσόντα για να γίνει μοντέλο, η επιτροπή τής χάρισε μια θέση. Δεν έχει σημασία πως, μέχρι να αποφασίσουν, οι κριτές ψιθύριζαν συνωμοτικά φράσεις όπως «καλέ, στον ποπό τι συμβαίνει;», «διατροφολόγος είναι, ας κάνει κάτι»! Εμεινε και πάλι το diversity. Στο πλαίσιο της ποικιλομορφίας προβλήθηκε και η δοκιμασία όπου, υπό τους ήχους μουσικής υπόκρουσης από το «Lion King», οι κοπέλες διάλεξαν την αγαπημένη τους Αφρικάνα και στη συνέχεια φόρεσαν έθνικ ρούχα, φούντωσαν τα μαλλιά και ακολούθησαν τις οδηγίες του φωτογράφου που τις πρόσταζε να φαίνονται άγριες σαν ζώα της ζούγκλας.

Καλές οι προθέσεις της επιτροπής, αλλά δυστυχώς απέδειξε πολλές φορές πως πίσω από το προσωπείο της διαφορετικότητας κρύβεται πλήρης άγνοια για το παγκόσμιο ρεύμα που προσπαθεί να μιμηθεί. Καλό είναι να μην αγκαλιάζουμε έννοιες που δεν καταλαβαίνουμε, γιατί στην πορεία εκτιθέμεθα. «Αυτό που έκανες στη Νέα Υόρκη το λένε “methic acting”», ξεφώνισε σε άλλο επεισόδιο η Βίκυ Καγιά. Οχι, καλή μου, το λένε method acting. Methic είναι η λέξη που χρησιμοποιούμε για τους εθισμένους στη μεθαμφεταμίνη.