Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοπράτηση των πρώτων κατασκευαστικών έργων για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχώρησε χθες η ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου). Οι διαγωνισμοί αφορούν συγκεκριμένα τις πόλεις της Ξάνθης, της Δράμας, της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής, ενώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν διαγωνισμοί για αντίστοιχα έργα στην Ορεστιάδα και στην Καβάλα.

Τα έργα της ΔΕΔΑ στις έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι συνολικού προϋπολογισμού 56,6 εκατ. ευρώ και προβλέπουν έως το 2024 την κατασκευή συνολικά 496 χιλιομέτρων δικτύων φυσικού αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης και τουλάχιστον 15.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), παρέχοντας έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης.

Ο αριθμός των συνδέσεων αυτών μπορεί να είναι πολλαπλάσιος, εφόσον υπάρχει ανάλογη ζήτηση από την τοπική κοινωνία. Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ περιλαμβάνει συνολικές επενδύσεις ύψους μισού δισ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια έως το 2036. «Σήμερα γίνεται το πρώτο μεγάλο βήμα για την υλοποίηση του φιλόδοξου αναπτυξιακού προγράμματος της ΔΕΔΑ, που προβλέπει την επέκταση του φυσικού αερίου σε πάνω από 30 πόλεις της Ελλάδας έως το 2024, με στόχο να καλυφθούν σε πρώτη φάση τουλάχιστον 57.000 καταναλωτές», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι η χώρα «διψά» για αναπτυξιακά έργα.

«Τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση της ΔΕΔΑ και ύστερα από σκληρό αγώνα που δώσαμε τους τελευταίους μήνες για την επίλυση χρόνιων εκκρεμοτήτων, βγήκαν στον αέρα οι διαγωνισμοί για τα κατασκευαστικά έργα στην πρώτη από τις περιφέρειες της Ελλάδας στις οποίες δραστηριοποιείται η ΔΕΔΑ. Το ίδιο προσβλέπουμε να συμβεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλες περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή