Απώλειες 626.000 ευρώ από μείωση ενοικίων για Briq Properties

Απώλειες 626.000 ευρώ από μείωση ενοικίων για Briq Properties

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 19% των ετήσιων εσόδων της από ενοίκια, ή 626.000 ευρώ, αναμένεται να απολέσει κατά τη φετινή οικονομική χρήση η Briq Properties ΑΕΕΑΠ, ως αποτέλεσμα των μέτρων που ελήφθησαν για την προστασία από την πανδημία και κυρίως εκείνου της έκπτωσης ενοικίου κατά 40%, η οποία, ειδικά στην περίπτωση των ξενοδοχείων, επεκτάθηκε και για τον μήνα που διανύουμε. Σημειωτέον ότι η διοίκηση της Briq Properties επισήμανε ότι αποφάσισε να προσφέρει επιπλέον έκπτωση στα τέσσερα εποχικά ξενοδοχεία που διαθέτει.

Η εταιρεία ελέγχει τρία ξενοδοχεία της αλυσίδας Mr & Mrs White σε Πάρο, Κέρκυρα και Τήνο, ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο ολοκλήρωσε την εξαγορά του ξενοδοχείου Plaza Hotel στην Σκιάθο. Οι μονάδες αυτές ξεκίνησαν να λειτουργούν τον Ιούλιο και έλαβαν συνολική έκπτωση ενοικίου της τάξεως των 438.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν το 70% των συνολικών εκπτώσεων ενοικίου, στις οποίες προχώρησε η εισηγμένη.

Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Αννα Αποστολίδου, σημείωσε ότι δεν πρόκειται να καταγραφούν άλλες μειώσεις το τρέχον έτος σε ό,τι αφορά τα εποχικά ξενοδοχεία, ακριβώς λόγω του χαρακτήρα τους. Παράλληλα, χθες, εγκαινιάστηκε το πρώτο ξενοδοχείο 12μηνης λειτουργίας της εταιρείας. Πρόκειται για το The Modernist, το οποίο μισθώνεται από την ομώνυμη αλυσίδα σε κτίριο έξι ορόφων στην οδό Ι. Γενναδίου 3 στο Κολωνάκι. Σημειώνεται ότι οι μισθωτές δαπάνησαν 1,5 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του ακινήτου. Πρόκειται για το πέμπτο ξενοδοχείο της Briq Properties.

Πάντως, μετά και τις επενδύσεις ύψους 11,3 εκατ. ευρώ για νέες αγορές ακινήτων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η εισηγμένη θα εστιάσει πλέον στον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της με ακίνητα logistics. Σύμφωνα με την κ. Αποστολίδου, «οι επόμενες επενδύσεις μας θα είναι στον τομέα των logistics, όπου καταγράφουμε άνοδο τόσο των αξιών και των ενοικίων και ασφαλώς και της ζήτησης. Πρόκειται για μια αγορά στην οποία δεν έχει επιδράσει αρνητικά η πανδημία. Θετικές είναι οι προοπτικές και στα γραφεία, ενδεχομένως και στα ξενοδοχεία, εφόσον οι τιμές μειωθούν. Ωστόσο, προς το παρόν φαίνεται ότι τόσο ο κλάδος της φιλοξενίας όσο και τα εμπορικά καταστήματα θα επηρεαστούν», τόνισε η κ. Αποστολίδου. Σε κάθε περίπτωση, η Briq Properties έχει επαρκή διασπορά του επενδυτικού ρίσκου. Το 44% της αξίας του χαρτοφυλακίου της εταιρείας αφορά κτίρια γραφείων, το 27% αφορά τα πέντε ξενοδοχεία της, το 14,5% τα κτίρια logistics και το 4,5% τα κτίρια ειδικής χρήσης (π.χ. μονάδα περίθαλψης ηλικιωμένων). Τα εμπορικά καταστήματα είναι μόλις 4,1% της αξίας του χαρτοφυλακίου. Η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 72 εκατ. ευρώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή