Σε χαμηλό έξι μηνών οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ

Σε χαμηλό έξι μηνών οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ

Παρά τη μείωση του επιτοκίου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών υποχώρησαν οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ, δείγμα της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, οι νέες αιτήσεις διολίσθησαν κατά 3% σε απόλυτο αριθμό και κατά 0,5% σε επίπεδο αξίας.

«Η αγορά ακινήτων συνεχίζει την πτώση, με τον σχεδικό δίκτη να υποχωρεί για έκτη φορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά εβδομάδων» σχολίασε ο Τζο Καν, αναλυτής της Ένωσης Τραπεζικών Στεγαστικών (MBA).

Η πτώση αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποδίδεται στα προβλήματα επάρκειας που παρατηρούνται στον κλάδο, κάτι το οποίο ασκεί αυξητικές πιέσεις στις τιμές των ακινήτων, δυσκολεύοντας την αγορά σπιτιών ιδίως από χαμηλότερου εισοδήματος αγοραστές.

Κι όλα αυτά, παρά τη μείωση του μέσου επιτοκίου των μακροπρόθεσμων (30 ετών) στεγαστικών δανείων στο 2,98%, το χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Με πληροφορίες από CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή