Πάιατ: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας

Πάιατ: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας

Παρέπεμψε στις επενδύσεις μεγάλων αμερικανικών εταιρειών

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, και ιδίως του τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας, έστειλε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο συνέδριο «SingularityU», στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Oι αμερικανικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας στον τομέα της τεχνολογίας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος παρέπεμψε στην πρόσφατη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, καθώς και σε επενδύσεις άλλων αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών, όπως η Cisco, η Microsoft κ.α.

Υπάρχουν μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες στηρίζουν και επενδύουν χρήματα στην ψηφιακή μετάβαση των ελληνικών επιχειρήσεων, έσπευσε να προσθέσει, στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Πάιατ. 

Δεν παρέλειψε δε, να χαιρετίσει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, το οποίο προωθεί την καινοτομία και την τεχνολογία. «Και η αμερικανική κυβέρνηση ενθαρρύνει και στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες» σημείωσε, με νόημα.

Όσον αφορά το 2020, το οποίο φθάνει προς το τέλος του, ο Αμερικανός διπλωμάτης έκανε λόγο για ένα έτος πρόκληση, ενώ αναφέρθηκε και στα γεγονότα, τα οποία διαμόρφωσαν την αμερικανική πολιτική σκηνική, όπως οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. 

«Ήταν ένα έτος πρόκληση, από το οποίο καταφέραμε να βγούμε πιο ισχυροί. Η δημοκρατία βγήκε πιο ισχυρή» σημείωσε, χαρακτηριστικά, κάνοντας ειδική μνεία και στην ενίσχυση του πολιτικού ρόλου των γυναικών, επικαλούμενος ως παράδειγμα την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και την Καμάλα Χάρις στη θέση του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στο επόμενο έτος, το οποίο αναμένεται να υποδεχθούμε σε λίγες εβδομάδες. «Θα συνεργαστούμε με την Ελλάδα, γιατι το 2021 είναι ένα μεγάλο έτος. Οι κοινωνίες μας θα πάνε μαζι, θα προχωρήσουν μαζι» κατέληξε ο κ. Πάιατ. 

Η επένδυση της Microsoft

Η επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, η οποία ανακοινώθηε και επισήμως στις αρχές Οκτωβρίου, αφορά την εγκατάσταση ενός μεγάλου τμήματος της νέας τεχνολογικής υποδομής του αμερικανικού κολοσσού, η οποία σχετίζεται -μεταξύ άλλων- και με τις δραστηριότητες cloud service. 

Το συνολικό όφελος για την ελληνική οικονομία, σε βάθος χρόνου, ενδέχεται να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό το οποίο μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω αν συνυπολογιστεί ο εκσυγχρονισμός και η ανταγωνιστικότητα που θα επιφέρει η συγκεκριμένη επένδυση σε άλλες επιχειρήσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες cloud, οι οποίες θα φιλοξενούν τα data centers της Microsoft, αποτελούν την καρδιά της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, διότι χωρίς γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση σε δεδομένα, δεν μπορεί να αναπτυχθούν artificial intelligence, machine learning και big data.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή