Ανοικτές μόνο για επαγγελματίες οι μεγάλες αλυσίδες

Ανοικτές μόνο για επαγγελματίες οι μεγάλες αλυσίδες

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μία μετά την άλλη μεγάλες αλυσίδες που δραστηριοποιούνται κυρίως στον κλάδο των προϊόντων τεχνολογίας, του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και των ηλεκτρικών συσκευών προχωρούν σε επαναλειτουργία των φυσικών τους καταστημάτων υπό την προϋπόθεση οι πελάτες να είναι επιχειρήσεις ή ελεύθεροι επαγγελματίες. Το εν λόγω φαινόμενο λαμβάνει τη μορφή επιδημίας υπό την έννοια ότι ακόμη και επιχειρήσεις που δεν επιθυμούσαν να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια, το πράττουν προκειμένου να μην υστερήσουν έναντι των ανταγωνιστών τους. Υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων που ανοίγουν, δήλωσαν επίσης στην «Κ» ότι με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθούν μερικώς και τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα, καθώς και το σύστημα μεταφορών και παραδόσεων των παραγγελιών.

Ετσι, μετά τη Leroy Merlin, η οποία από την αρχή του lockdown διατηρούσε ανοιχτό το κατάστημά της στου Ρέντη μόνο για όσους είχαν επαγγελματικό ΑΦΜ, ακολούθησε η αλυσίδα Praktiker, ενώ το περασμένο Σάββατο ο όμιλος Φουρλή λειτούργησε το κατάστημα ΙΚΕΑ επί της λεωφ. Κηφισού. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο όμιλος θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες για το εάν είναι προς το συμφέρον του να λειτουργήσει και άλλα καταστήματα ΙΚΕΑ. Επίσης, έχει ξεκινήσει να λειτουργεί τα φυσικά της καταστήματα και η αλυσίδα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού «Καυκάς». Από χθες μπήκαν στο παιχνίδι αυτό και οι αλυσίδες προϊόντων τεχνολογίας. Την αρχή έκανε το «Πλαίσιο» το οποίο άνοιξε 12 καταστήματά του. Για να εισέλθει κάποιος, πρέπει να διαθέτει βεβαίωση αδείας κυκλοφορίας επιτηδευματία ή ελεύθερου επαγγελματία ή μέλους διοίκησης από το σύστημα «Εργάνη», ή να έχει εκτυπώσει τα στοιχεία μητρώου από το Taxisnet ή να διαθέτει δελτίο επαγγελματικής ταυτότητας. Επιτρέπονται αγορές μόνο με έκδοση τιμολογίου, ενώ για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιος να «αξιοποιήσει» φιλία ή συγγένεια με επαγγελματία απαγορεύεται η είσοδος συνοδού στο κατάστημα.

Από αύριο αναμένεται να προχωρήσει σε άνοιγμα μέρους των καταστημάτων της και η αλυσίδα «Κωτσόβολος» με τη διοίκηση να προσανατολίζεται στη λειτουργία όλων των καταστημάτων στην περιφέρεια και κάποιων σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Συνολικά αναμένεται να προχωρήσει στη λειτουργία περίπου 70 καταστημάτων από τα 94 που διαθέτει. Την ίδια ημέρα αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν ξανά, επίσης μόνο για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, όλα τα καταστήματα Public στην επαρχία, καθώς και αρκετά σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ακόμη, θα ανοίξουν δύο καταστήματα Media Markt. Σε αυτά και τα δύο που έχουν κάτω από την ίδια στέγη και τα δύο σήματα, δηλ. το κατάστημα επί της Συγγρού στην Αθήνα και αυτό που βρίσκεται στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Σήμερα αρχίζει να λειτουργεί τα καταστήματά της (εκτός αυτού στον Γέρακα) και η αλυσίδα Jysk, τα οποία θα είναι ανοιχτά έως την Παρασκευή και για λιγότερες ώρες.

Σημειώνεται ότι η ΚΥΑ που είχε εκδοθεί στις 6/11 επέτρεπε τη συνέχιση της λειτουργίας δραστηριοτήτων από επιχειρήσεις που έχουν πολλαπλές δραστηριότητες και οι ΚΑΔ δεν έχουν ανασταλεί, π.χ. χονδρεμπόριο. Στην απόφαση που εκδόθηκε το Σάββατο και με την οποία παρατείνεται το lockdown έως τις 14/12 προβλέπεται το παραπάνω, ενώ έχουν προστεθεί και οι προϋποθέσεις (έγγραφο απόδειξης επαγγελματικής ιδιότητας, αγορές μόνο με τιμολόγιο, απαγόρευση εισόδου μη επαγγελματία αυτοτελώς ή ως συνοδού).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή