Αβεβαιότητα για το άνοιγμα των κομμωτηρίων

Αβεβαιότητα για το άνοιγμα των κομμωτηρίων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια, σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ).

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΕΕΑ, αυτό έγινε γνωστό κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Βάσει πληροφοριών που επικαλείται το ΕΕΑ, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πώς θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, σημειώνει το ΕΕΑ.

Το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε ότι τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα σε ό,τι αφορά το άνοιγμα της αγοράς, χωρίς πάντως να προσδιορίσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία ως προς την επαναλειτουργία τους.

Κακώς βγήκε η απόφαση

Ωστόσο σε δηλώσεις του στον ρ/σ Alhpa, και αφού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε:  «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει κάνει μια ανακοίνωση, αλλά κακώς έκανε ανακοίνωση υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση». 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημείωσε επίσης ότι αυτήν την Κυριακή επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διαμήνυσε πως το άνοιγμα της αγοράς δεν θα είναι «όπως πολλοί είχαν φανταστεί», παραπέμποντας σε ανακοινώσεις την Παρασκευή σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τις εκκλησίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «καμπανάκια», αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού σε Βρετανία και Γαλλία.

Παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, επεσήμανε ότι είναι υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, με τα κρούσματα και τις νοσηλείες να μην μειώνονται στον επιθυμητό βαθμό.

1.677 νέα κρούσματα την Τετάρτη

Χθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκαν 1.677 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 95 θάνατοι ασθενών με COVID-19. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 578 ασθενείς με διάμεση ηλικία τα 66 έτη. Ενας στους τέσσερις διασωληνωμένους ασθενείς δεν έχει υποκείμενο νόσημα, ούτε ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 70 ετών και άνω. 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη Δυτική Αττική, ενώ σημείωσε επίσης ότι τον τελευταίο μήνα καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 5% στους ασθενείς με κορωνοϊό άνω των 75 ετών και στην ηλικιακή ομάδα 65 έως 74 ετών.

Η κατάσταση παραμένει πιεστική στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς δύο 24ωρα πριν από τη συμπλήρωση της πέμπτης εβδομάδας lockdown, η πληρότητα στις ΜΕΘ COVID-19 είναι 83% στο σύνολο της επικράτειας, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή