Ενισχύθηκε κατά 80,1 εκατ. ευρώ η Optima bank

Ενισχύθηκε κατά 80,1 εκατ. ευρώ η Optima bank

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 80,1 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Optima bank. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η ΑΜΚ καλύφθηκε από την οικογένεια Βαρδινογιάννη και από 27 ακόμη επενδυτές. Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης στη μετοχική σύνθεση της Optima bank συμμετέχουν η οικογένεια Βαρδινογιάννη σε ποσοστό περίπου 69% (το 14% μέσω της Motor Oil), ενώ το υπόλοιπο 31% ανήκει σε επενδυτές. 

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Optima bank, Γεώργιος Τανισκίδης, σημειώνει ότι «η επιτυχής αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και το επενδυτικό ενδιαφέρον αποτελεί ορόσημο στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου, ενώ εκπέμπει μήνυμα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης της αγοράς αναφορικά με τη δυναμική της χώρας και τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας, σε μια περίοδο όπου η ανασύνταξη της οικονομίας αποτελεί πρόκληση». Στόχος της Optima bank, σύμφωνα με τον κ. Τανισκίδη, «είναι να αποτελέσει έναν σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο για κάθε υγιή επιχείρηση».

Η συμμετοχή επενδυτών συνιστά βήμα για διεύρυνση της μετοχικής βάσης της Optima bank, στόχος της οποίας είναι η είσοδος στο Χ.Α. με νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που σχεδιάζεται για τις αρχές του 2023. Να σημειωθεί ότι η τράπεζα βρίσκεται σε συζητήσεις με την HSBC για την απόκτηση της δραστηριότητας στην Ελλάδα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σκεπτικισμός για την έκβαση της συμφωνίας, καθώς οι επικαλύψεις στο δίκτυο αποτελούν ανασχετικό παράγοντα. 

Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Optima bank, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εξαιρετικά αρνητική συγκυρία της πανδημίας, το μεγάλο ποσό που συγκεντρώθηκε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της δυναμικής πορείας που χαράσσει η τράπεζα. Μόλις σε ένα χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας της, έχει αναπτύξει δίκτυο 25 καταστημάτων, δημιουργώντας περισσότερες από 360 θέσεις εργασίας, ενώ ο στόχος για την τρέχουσα χρονιά είναι η δημιουργία 3 νέων. Μέχρι σήμερα, η Optima bank έχει συγκεντρώσει καταθέσεις που ξεπερνούν τα 750 εκατ., ενώ έχει στηρίξει την οικονομία με εκταμιεύσεις δανείων που υπερβαίνουν τα 550 εκατ., μικρό μέρος των οποίων οφείλεται στη συμμετοχή της στο πρόγραμμα εγγυοδοσίας της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή