Τα νέα ξενοδοχεία της Αθήνας ετοιμάζονται για τα εγκαίνια

Τα νέα ξενοδοχεία της Αθήνας ετοιμάζονται για τα εγκαίνια

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμα να λειτουργήσουν εμφανίζονται αρκετά νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, με τις εργασίες σε πολλά εξ αυτών να βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Η απόφαση για τα εγκαίνια είναι πλέον συνάρτηση των δεδομένων της πανδημίας και της ζήτησης που θα καταγραφεί. Σε κάθε περίπτωση, οι εταιρείες που πρόκειται να τα λειτουργήσουν αξιολογούν όλα τα δεδομένα, ώστε να αποφύγουν αχρείαστα «πισωγυρίσματα». Αλλωστε, αρκετά από τα εν λόγω ακίνητα ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσουν ήδη από το 2020. Ωστόσο, η πανδημία ανέτρεψε τον προγραμματισμό, οδηγώντας σε πολύμηνες αναβολές και επιβράδυνση των εργασιών ανακατασκευής.

Από τις σημαντικότερες νέες μονάδες που θα λειτουργήσουν είναι το πρώην Esperia, στην οδό Σταδίου. Η επένδυση των 10 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του κτιρίου βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της, με τις σχετικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εγκαίνια εντός του καλοκαιριού. Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο μισθώνεται από τον όμιλο Fattal και το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει υπό το σήμα της NYX Athens.

Η έτερη ισραηλινή ξενοδοχειακή αλυσίδα, η Brown Hotels, συνεχίζει τη δυναμική επέκτασή της στην ελληνική αγορά καθώς, μετά το Brown Acropol στην αρχή της Πειραιώς (Ομόνοια) και το Dave Red Athens στη συμβολή των οδών Μαρ. Κοτοπούλη και Βερανζέρου, ετοιμάζεται να λειτουργήσει τους επόμενους μήνες και το πρώην La Mirage, με την επωνυμία Lighthouse Athens. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 αναμένεται και η λειτουργία της τέταρτης μονάδες της Brown πέριξ της Ομόνοιας. Ο λόγος, για ένα μπουτίκ ξενοδοχείο που ετοιμάζει στην οδό Ευριπίδου 82, σε συνεργασία με την επίσης ισραηλινή εταιρεία Ficus Investments.

Τις δικές της κινήσεις ολοκληρώνει φέτος στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας και η Prodea Investments. Η μεγαλύτερη επένδυση αφορά την ανακατασκευή και λειτουργία του Σαρόγλειου Μεγάρου, στην πλ. Ομονοίας, ως ξενοδοχείου και υλοποιείται υπό το κοινό σχήμα που έχει δημιουργήσει η εισηγμένη με την Dimand Real Estate και την EBRD. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να προσεγγίσει τα 20 εκατ. ευρώ. Το νέο ξενοδοχείο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει εντός του έτους, πιθανώς κατά το δεύτερο εξάμηνο. Πιο κοντά χρονικά θα είναι η έτερη επένδυση της Prodea. Ο λόγος, για το ακίνητο που έχει αγοράσει στο Μοναστηράκι ήδη από το 2018, στη συμβολή των οδών Αγίας Ειρήνης 7 και Ερμού 66. Τότε η εταιρεία είχε δαπανήσει περί τα 5,7 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ αφορούσε την ανακατασκευή του ακινήτου των 2.525 τ.μ. Στο ισόγειο λειτουργεί κατάστημα, αλλά στην υπόλοιπη επιφάνεια του κτιρίου θα λειτουργήσει ένα σύγχρονο μπουτίκ ξενοδοχείο, δυναμικότητας 35 δωματίων. Θα φέρει την επωνυμία Hellenic Vibes κι αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Μάρτιο, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και νέα παράταση, λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Στην οδό Λιοσίων 93 ετοιμάζεται να λειτουργήσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες το The Cohort Athens, που έχει αναπτυχθεί από έναν επενδυτή από τον Λίβανο. Σύμφωνα με τους επενδυτές, πρόκειται για το πρώτο «έξυπνο» ξενοδοχείο της Αθήνας, καθώς θα συνδυάζει διαμονή με εργασία, παρέχοντας όμως και ξενοδοχειακές υπηρεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή