«Κλειδί» ο ΔΕΣΦΑ για την ένταξη των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα

«Κλειδί» ο ΔΕΣΦΑ για την ένταξη των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον κρίσιμο ρόλο των υποδομών φυσικού αερίου για την ένταξη των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, καθώς και για να ανοίξει ο δρόμος για τη μεταφορά και χρήση ανανεώσιμων αερίων, όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο, αναφέρθηκε στην ομιλία της, στο συνέδριο του Athens Energy Dialogues, η κ. Maria Rita Galli που ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου στον ΔΕΣΦΑ. 

Σύμφωνα με την ίδια, οι υπάρχουσες υποδομές φυσικού αερίου μπορούν να αξιοποιηθούν και για τη μεταφορά υδρογόνου στο μέλλον. Ο ΔΕΣΦΑ, όπως τόνισε η κ. Galli, σκοπεύει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στον τομέα των ανανεώσιμων αερίων και ήδη συμβάλλει στην ομάδα εργασίας για την ανάπτυξη εθνικής στρατηγικής για το υδρογόνο, που έχει συσταθεί από την κυβέρνηση, αξιοποιώντας τη σημαντική τεχνογνωσία των διεθνών μετόχων της εταιρείας στον τομέα.

Μιλώντας για την αποθήκευση ενέργειας και τη σημασία της για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, η επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ έκανε λόγο για την ενίσχυση του εθνικού δικτύου φυσικού αερίου με την προσθήκη μιας εγκατάστασης αποθήκευσης που ανοίγει τον δρόμο για τη μελλοντική ενσωμάτωση των ανανεώσιμων αερίων.

Στο ίδιο συνέδριο, η επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε. Kadri Simson ανέδειξε στην ομιλία της τον σημαντικό ρόλο των ΑΠΕ και του ανανεώσιμου υδρογόνου για την επίτευξη ενός ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα, δίνοντας έμφαση και στην ενεργειακή αποδοτικότητα. 

Η κ. Simson εξήρε τις προσπάθειες της Ελλάδας στο ενεργειακό πεδίο, αναγνωρίζοντας ότι η χώρα «έπιασε» τους στόχους το 2020 για το μερίδιο των ΑΠΕ στην παραγωγή –μάλιστα κατά ένα έτος νωρίτερα– και εν συνεχεία μίλησε για τα σημαντικά έργα υποδομής που έχουν προταθεί σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη. Αναφορικά με το Target Model, ανέφερε ότι η Κομισιόν παρακολουθεί στενά την εφαρμογή του, ενώ πρόσθεσε ότι όταν ολοκληρωθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, θα προκύψουν σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους καταναλωτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή