Η ένταση στην «Ελλάκτωρ» συνεχίζεται

Η ένταση στην «Ελλάκτωρ» συνεχίζεται

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματική παραμένει η καθημερινότητα στον όμιλο «Ελλάκτωρ», παρά την πρόσφατη αλλαγή της διοίκησης με την επικράτηση των προτάσεων της Reggeborgh Invest στην έκτακτη γενική συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου. Αιτία είναι η διατήρηση της κόντρας των μετόχων για την επόμενη ημέρα, καθώς, όπως φαίνεται από τις έκτοτε κινήσεις, είναι προφανής η άρνηση της πλευράς των εφοπλιστών κ. Γ. Καϋμενάκη και Δημ. Μπάκου να στηρίξει τη νέα διοίκηση, διότι θεωρεί ότι εγείρονται ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων για αρκετά από τα μέλη της.

Με δεδομένο ότι αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο «μπλοκ» μετόχων (τουλάχιστον άμεσων), ελέγχοντας το 16,9% της «Ελλάκτωρ» έναντι 14,3% της Reggeborgh Invest, η εν λόγω κατάσταση δεν είναι ιδεατή σε μια περίοδο που η διοίκηση του ομίλου καλείται να αντιπαρέλθει μια κρίσιμη κατάσταση για την επιβίωση της εισηγμένης, αρχής γενομένης από την ανάγκη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και της εκπόνησης ενός συνεκτικού και αναλυτικού στρατηγικού σχεδίου αναδιάρθρωσης και μελλοντικής ανάπτυξης. Η πλευρά των εφοπλιστών έχει καταθέσει αγωγή ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, μέσω της οποίας επιχειρεί να ακυρώσει τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, με τις οποίες επετεύχθη η αλλαγή διοίκησης στην «Ελλάκτωρ».

Μεταξύ άλλων, στην αγωγή εγείρονται ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων για αρκετά από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της «Ελλάκτωρ» (είτε λόγω των θέσεων που κατείχαν μέχρι πρόσφατα είτε λόγω των φερόμενων σχέσεών τους με τη Reggeborgh Invest). Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην πλευρά των εφοπλιστών, στην αγωγή διατυπώνεται ο ισχυρισμός πως το πραγματικό ποσοστό που ελέγχει η Reggeborgh Invest στο μετοχικό κεφάλαιο της «Ελλάκτωρ» δεν είναι 14,3%, ή έστω 26,85% (υπολογίζοντας και το εν ισχύ δικαίωμα προαίρεσης για το 12,55% που ελέγχει ο κ. Λ. Μπόμπολας), αλλά σχεδόν 37%. Οπως ισχυρίζεται η πλευρά των δύο εφοπλιστών, υπάρχουν άλλα δύο πακέτα μετοχών, που ανήκουν σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού, αλλά στην πραγματικότητα ελέγχονται από τη Reggeborgh.

Χθες, απαντώντας σε ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η διοίκηση της «Ελλάκτωρ» ανέφερε ότι η αγωγή της Greenhill Investments Limited (πρόκειται για το «όχημα» των δύο εφοπλιστών που έχει τις μετοχές της «Ελλάκτωρ») είναι αβάσιμη. Παράλληλα, ενημερώνει ότι τα μέλη της διοίκησης πληρούν όλα τα απαιτούμενα εκ του νόμου κριτήρια και δεν υφίστανται θέματα που θα μπορούσαν να γεννήσουν ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων. Πηγές που πρόσκεινται στη διοίκηση της εταιρείας εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι η αγωγή δεν θα τελεσφορήσει, όπως δεν τελεσφόρησαν και τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε επιχειρήσει να εκδώσει η πλευρά των εφοπλιστών λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου. Η διοίκηση της «Ελλάκτωρ» ανέφερε επίσης ότι αξιολογούνται οι υφιστάμενες ανάγκες ρευστότητας της «Ακτωρ» και διερευνώνται όλες οι δυνατές επιλογές. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή