Η Ελλάδα, πρώτη επιλογή των Βρετανών πολιτών που θέλουν «χρυσή βίζα»

Η Ελλάδα, πρώτη επιλογή των Βρετανών πολιτών που θέλουν «χρυσή βίζα»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «όπλο» την ποιότητα ζωής που μπορεί να προσφέρει, η Ελλάδα αναδεικνύεται στον υπ’ αριθμόν ένα προορισμό των Βρετανών επενδυτών και συγκεκριμένα εκείνων που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κάποιο ακίνητο κι ενδεχομένως και τη σχετική άδεια παραμονής, αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Χρυσή βίζα». Σε σχετική έρευνα της βρετανικής εταιρείας επενδυτικής μετανάστευσης Astons, το ελληνικό πρόγραμμα χορήγησης αδειών παραμονής συγκεντρώνει την προτίμηση του 19% των Βρετανών υποψήφιων επενδυτών, ενώ στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 11%, έρχεται η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, με την πρώτη τριάδα να συμπληρώνει η Ισπανία.

Η επιλογή της Ελλάδας αποτελεί μια «φυσιολογική επιλογή», όπως τονίζει η Astons. «Η Ελλάδα προσφέρει ένα πολύ πιο ευνοϊκό κλίμα και σαφώς πιο προσιτό κόστος απόκτησης κατοικίας συγκριτικά με τη Μεγάλη Βρετανία. Επιπλέον, η εξασφάλιση άδειας παραμονής είναι εξίσου οικονομική, καθώς το ελάχιστο ύψος της επένδυσης δεν ξεπερνάει τις 250.000 ευρώ, με την όλη διαδικασία να μην απαιτεί περισσότερο από δύο μήνες», σημειώνει χαρακτηριστικά η Astons. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η δυνατότητα ελεύθερων μετακινήσεων εντός της Ζώνης Σένγκεν.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Αρθουρ Σαρκισιάν, γενικός διευθυντής της Astons, ανέφερε ότι το ελληνικό πρόγραμμα χορήγησης αδειών παραμονής αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των Βρετανών στην παρούσα συγκυρία, καθώς προσφέρει έναν ιδιαίτερα ελκυστικό συνδυασμό εξαιρετικής ποιότητας ζωής, μιας κουλτούρας με την οικογένεια στο επίκεντρο, ταχείας οδού προς τη λήψη άδειας παραμονής και γενικότερου προσιτού ύψους επένδυσης.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι μάλιστα ότι η έρευνα της Astons επικεντρώθηκε σε ανθρώπους υψηλών εισοδημάτων και συγκεκριμένα σε όσους διαθέτουν προς επένδυση κεφάλαια τουλάχιστον 1 εκατ. στερλινών. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το συμπέρασμα που προκύπτει ότι μόνο το 21% εξ αυτών εδράζει την απόφασή του να επενδύσει εκτός της Μεγ. Βρετανίας για να αποκτήσει άδεια παραμονής/υπηκοότητα στην έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. 

Σύμφωνα με την έρευνα της Astons, ο σημαντικότερος παράγοντας (68%) που λαμβάνουν υπόψη οι επενδυτές για την επιλογή χώρας προορισμού είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής που δύναται να προσφέρει στους ίδιους και στις οικογένειές τους. Αντίστοιχα, ένα επιπλέον 16% αναφέρει ότι η τοποθεσία είναι βασικός παράγοντας, ενώ το κόστος της επένδυσης είναι σημαντικός λόγος για το 14% των επενδυτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή