Δεύτερη εξαγορά μέσα σε ένα χρόνο από την Entersoft

Δεύτερη εξαγορά μέσα σε ένα χρόνο από την Entersoft

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστή στη στρατηγική εξαγοράς εταιρειών με συγκεκριμένη τεχνογνωσία και εξειδικευμένο προσωπικό παραμένει η Entersoft, η εταιρεία πληροφορικής που ειδικεύεται στη δημιουργία λογισμικού και στην παροχή υπηρεσιών για επιχειρήσεις. Το σχέδιο ανάπτυξης μέσω και απόκτησης μικρότερων επιχειρήσεων είχε περιγράψει πριν από περίπου ένα χρόνο, οπότε δρομολογούνταν η είσοδος της Entersoft στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Κοτζαμανίδης.

Χθες η Entersoft έκανε γνωστή τη δεύτερη εξαγορά της από τις 10 Μαρτίου 2020, οπότε εισήλθε από την εναλλακτική στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου. Πρόκειται για την εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Wedia, της οποίας το 100% του μετοχικού κεφαλαίου απέκτησε η Entersoft έναντι τιμήματος ύψους 500.000 ευρώ. Η Wedia, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Πάνο Κοντόπουλο, αναπτύσσει εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου, παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και διαδικτυακού μάρκετινγκ. Διαθέτει εταιρικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ και κατά τη δέκατη εταιρική χρήση του 2020 εμφάνισε κύκλο εργασιών 1,4 εκατ. ευρώ και αποτελέσματα μετά από φόρους της τάξεως των 209.000 ευρώ.

Το 2020 το κόστος πωλήσεων της Wedia διαμορφώθηκε σε 623.600 ευρώ, με τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης να ανέρχονται συνολικά σε 514.500 ευρώ.

Τα μεικτά αποτελέσματα ανήλθαν σε 771.000 ευρώ έναντι 592.500 ευρώ το 2019, με την αύξηση (+30,12%) να αποδίδεται στη μείωση του κόστους και σε οικονομίες κλίμακας. Επίσης, η Wedia, που απασχολεί 29 άτομα, εμφανίζει καθαρή θέση ύψους 257.300 ευρώ, συσσωρευμένα κέρδη 209.000 ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της τάξεως των 264.000 ευρώ.

Η εταιρεία που εξαγόρασε η Entersoft έχει αναπτύξει, μεταξύ άλλων, τις ιστοσελίδες του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», του ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος), της πύλης προώθησης του ελληνικού τουρισμού discovergreece.com και εταιρειών όπως οι «Μινωικές Γραμμές», η Groupama Ασφαλιστική και η «Παπαστράτος».

Οπως έχει αναφέρει η Entersoft, η εξαγορά της Wedia εντάσσεται στη στρατηγική της εταιρείας για την πλήρη υποστήριξη μετασχηματισμού των επιχειρήσεων με αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αναγκαία λογισμικά της εφοδιαστικής αλυσίδας σε πολυκαναλικό επίπεδο (omni-channel), μέσω δηλαδή, για παράδειγμα, ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, e-mail, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και λογισμικού διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM).

Τέλη του 2020 η Entersoft απέκτησε, προς 5,1 εκατ. ευρώ, την Optimum, που δραστηριοποιείται στον χώρο των εφαρμογών εξειδικευμένου λογισμικού για την εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics. Η εν λόγω εταιρεία έχει αναπτύξει το λογισμικό διαχείρισης αποθήκης Aberon WMS, εργαλεία αυτοματισμού καθώς και συστήματα πρόβλεψης πωλήσεων και αναπλήρωσης αποθεμάτων.

Η Entersoft έχει κεφαλαιοποίηση 79,8 εκατ. ευρώ και το εννεάμηνο του 2020 εμφάνισε, σε επίπεδο ομίλου, αύξηση εσόδων 9,1%, σε 11,61 εκατ. ευρώ, από 10,64 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 3,15 εκατ. ευρώ έναντι 1,51 εκατ. ευρώ τη συγκρινόμενη περίοδο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 108%. Μετά την εξαγορά της Optimum και της Wedia, τα ρευστά διαθέσιμα της Entersoft τοποθετούνται σε περίπου 8,5 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή