Αλλαγή σελίδας για τη Vivartia και τη MIG

Αλλαγή σελίδας για τη Vivartia και τη MIG

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία τροφίμων, τη Vivartia, αναλαμβάνει ο μέχρι χθες διευθύνων σύμβουλος της Marfin Investment Group (MIG) Θανάσης Παπανικολάου. Τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της MIG θα ασκεί ο εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Παναγιώτης Θρουβάλας, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας. Η εξέλιξη έρχεται μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής εξαγοράς της θυγατρικής της MIG, Vivartia, από τη CVC Capital Partners και σηματοδοτεί συμβολικά την αλλαγή σελίδας τόσο για τη Vivartia όσο και για τη MIG.

Η Vivartia, υπό νέα ιδιοκτησία πλέον και με βασικό μέτοχο που έχει την κεφαλαιακή ισχύ να την οδηγήσει στην επόμενη μέρα, αποκτά «έναν επικεφαλής που γνωρίζει καλά την εταιρεία και έχει καταρτίσει μαζί με τη CVC το νέο business plan, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και εξαγορές», αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές της αγοράς. Με βάση όσα έχουν μεταφέρει στην «Κ» πηγές που γνωρίζουν τους σχεδιασμούς της νέας ιδιοκτησίας, μετά μια μεταβατική περίοδο η οποία αναμένεται να διαρκέσει ολόκληρο το 2021, η Vivartia πρόκειται να μπει σε τροχιά αναζήτησης συμφωνιών για εξαγορές επιχειρήσεων που συμπληρώνουν τα μερίδιά της στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Και αυτές είναι η παραγωγή και εμπορία γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων μέσω της ΔΕΛΤΑ, τα κατεψυγμένα προϊόντα μέσω της «Μπάρμπα Στάθης» και η εστίαση μέσω μιας σειράς εμπορικών σημάτων, όπως Goody’s, Flocafé και La Pasteria, που ελέγχει ο όμιλος.

Από την πλευρά της, η Marfin Investment Group μένει πλέον με δύο μόνον θυγατρικές, την ακτοπλοϊκή Attica Group και την εταιρεία ακινήτων στη Σερβία, αλλά και τακτοποιημένο τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της μετά την εισροή κεφαλαίων από τη συναλλαγή με τη CVC. Υπενθυμίζεται ότι το προσφερθέν τίμημα για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia ανέρχεται στο ποσό των 175 εκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο το τίμημα που αναλογεί στο ποσοστό 92,08% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia κυριότητος της MIG ανέρχεται στο ποσό των 161,135 εκατομμυρίων και καταβλήθηκε την Τρίτη ολοσχερώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή