Αξία χαρτοφυλακίου 150 εκατ. στα τέλη του 2021, ο στόχος της Briq Properties

Αξία χαρτοφυλακίου 150 εκατ. στα τέλη του 2021, ο στόχος της Briq Properties

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περαιτέρω αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της κατά 41,5% στοχεύει κατά το 2021 η διοίκηση της Briq Properties, με σκοπό να αγγίξει τα 150 εκατ. ευρώ, από τα 106 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2020. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε χθες η Αννα Αποστολίδου, διευθύνουσα σύμβουλος της εισηγμένης, σε σχετική τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, «σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τη μόχλευση της εταιρείας, καθώς υπάρχει σημαντικό περιθώριο». Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε, το σημερινό ποσοστό δανεισμού ως προς το ενεργητικό της Briq Properties δεν ξεπερνάει το 15%, με τη διοίκηση να εκτιμά ότι είναι εφικτό να αυξηθεί σε μέχρι 35%-40%, ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ρευστότητα για την περαιτέρω μεγέθυνση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κ. Αποστολίδου, δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξει και κάποια περαιτέρω διεύρυνση της εταιρείας, μέσω της εισφοράς ακινήτων από τρίτο επενδυτή, με αντάλλαγμα μετοχές της Briq Properties. Αυτό πάντως που δεν μοιάζει ρεαλιστικό επί της παρούσης είναι η συγχώνευση με κάποια από τις υπόλοιπες ΑΕΕΑΠ του κλάδου, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ορισμένες εξ αυτών έχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κι εξειδίκευση, π.χ. στα εμπορικά καταστήματα, ένας τομέας που εμείς δεν θεωρούμε ότι θα έπρεπε να τοποθετηθούμε». Μάλιστα, είναι πιθανό να υπάρξουν και πωλήσεις καταστημάτων λιανικής που απέκτησε στο παρελθόν η Briq Properties, ένα σενάριο που δεν απέκλεισε χθες η κ. Αποστολίδου, σημειώνοντας ότι «δεν αναμένεται να κινηθούμε επενδυτικά στην αγορά των εμπορικών καταστημάτων στο μέλλον, ενώ δεν αποκλείουμε και τυχόν επιλεκτικές πωλήσεις, εφόσον όμως υπάρξουν οι κατάλληλες προτάσεις. Δεν είναι κάτι που μας απασχολεί επί της παρούσης».

Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει σημαντική ώθηση στα έσοδα του 2021, αλλά και του 2022, από την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας με νέα ακίνητα. Το 2020 αυξήθηκε κατά 77% η αξία του χαρτοφυλακίου, από τα 60 εκατ. ευρώ σε 106 εκατ. ευρώ. Συνολικά επενδύθηκαν κεφάλαια της τάξεως των 41 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 33 εκατ. ευρώ, ή το 80%, για την επέκταση της παρουσίας της Briq στον τομέα των logistics στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Χθες, η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από ενοίκια αυξήθηκαν κατά 25,7% σε 3,68 εκατ. ευρώ, από 2,9 εκατ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα κέρδη μετά από φόρους (χωρίς δηλαδή να υπολογίζονται τα κέρδη από την αναπροσαρμογή των ακινήτων σε εύλογη αξία) διαμορφώθηκαν σε 1,65 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 22,4% έναντι του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή