Εξαγορά 5 resorts και επενδύσεις 104 εκατ. ευρώ από την Grecotel

Εξαγορά 5 resorts και επενδύσεις 104 εκατ. ευρώ από την Grecotel

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση των συναλλαγών εξαγοράς πέντε νέων ξενοδοχειακών μονάδων – resorts σε Μύκονο και Κέρκυρα, συνολικής δυναμικότητας 1.800 κλινών, έναντι συνολικού τιμήματος 61 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel. Για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εν λόγω ξενοδοχείων έχουν προϋπολογιστεί επιπλέον 43 εκατομμύρια, γεγονός που ανεβάζει το ύψος του επενδυτικού σχεδίου στα 104 εκατομμύρια. Ετσι, και ενώ εξελίσσεται ακόμα η πανδημία, ο όμιλος Grecotel αυξάνει τη δυναμικότητά του στα 40 ξενοδοχειακά συγκροτήματα τεσσάρων και πέντε αστέρων με 17.000 κλίνες συνολικά.

Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Mykonos Star και Μykonos Thea στον Αγιο Σώστη της Μυκόνου και τα Nostos, Vassilia και Gelina (μαζί με το AquaPark – Υδρόπολις) στην Κέρκυρα, συνολικής δυναμικότητας 1.800 κλινών. Οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι σε λειτουργούσα κατάσταση και η προσθήκη τους αναμένεται να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας, αναφέρει ο όμιλος.

«Η επιχειρηματική αυτή κίνηση αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας και στις πραγματικές δυνατότητες του τουρισμού ως ρεαλιστικού μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας», σημειώνει ο πρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου Νίκος Δασκαλαντωνάκης. «Η πανδημία θα περάσει. Ο τουρισμός είναι ανθρώπινη εμπειρία, δεν αντικαθίσταται με “zoom”. Αταλάντευτη βούλησή μας αποτελεί η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης του ντόπιου εργατικού δυναμικού, γεγονός που προσφέρει στα ξενοδοχεία μας προστιθέμενη αξία. Πάντα πίστευα ότι οι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους θέλουν και την προκοπή του», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου. Οι εξαγορές έγιναν στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος που περιλαμβάνει επίσης ανακατασκευές και νέα ξενοδοχειακά προϊόντα lifestyle και luxury resorts σε Κρήτη, Κω και Κέρκυρα. Το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2020.

Στη Μύκονο, η επιλογή του Αγίου Σώστη ενισχύει σημαντικά την παρουσία της Grecotel στα boutique ultra luxury resorts. Στην Κέρκυρα, τα νέα ξενοδοχεία θα αποτελέσουν μέρος ενός μεγαλύτερου παραθαλάσσιου resort έκτασης 350.000 στρεμμάτων, με παραλία μήκους 1.000 μέτρων, που θα φέρει την ονομασία Grecotel Costa Botanica. Βρίσκεται στην Αχαράβη, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο, ενώ είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από τη λιμνοθάλασσα Αντινιώτη.

Τα 40 ξενοδοχεία της Grecotel, 4 και 5 αστέρων, βρίσκονται διεσπαρμένα σε δημοφιλείς προορισμούς και ειδικότερα, στα νησιά, σε Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο και Κω, και στην ηπειρωτική χώρα, σε Αθήνα, Σούνιο, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο όμιλος κράτησε όλο τον χειμώνα ανοιχτό το ξενοδοχείο στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στις 25 Μαρτίου ξεκίνησε τη λειτουργία του και το ένα από τα τρία ξενοδοχεία στην Κυλλήνη, στην Πελοπόννησο. 

Παράλληλα, στα τέλη του τρέχοντος μηνός αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους επιπλέον μονάδες ανάλογα με τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και την εξέλιξη της πανδημίας διεθνώς.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η Grecotel ήταν η πρώτη αλυσίδα στην Ελλάδα, και μία από τις τρεις στην Ευρώπη, που ανακοίνωσε το άνοιγμα των ξενοδοχείων της για το καλοκαίρι του 2020, οπότε και λειτούργησε 15 συγκροτήματα που φιλοξένησαν 50.000 επισκέπτες με αυστηρά μέτρα προφύλαξης για την αποτροπή της διασποράς της COVID-19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή