Στην Capital H η διαχείριση 11 ξενοδοχείων των ομίλων Βασιλικού και Σαντίκου

Στην Capital H η διαχείριση 11 ξενοδοχείων των ομίλων Βασιλικού και Σαντίκου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινοπραξία για τη διαχείριση των 11 ξενοδοχείων που κατέχουν από κοινού αλλά προοπτικά και άλλων ιδιοκτητών, συγκρότησαν οι όμιλοι Airotel Group συμφερόντων της οικογενείας Αλ. Βασιλικού και Santikos Collection της οικογενείας Σαντίκου. Οι συνέργειες που μπορεί να πετύχει η κοινή διαχείριση τόσο σε επίπεδο λειτουργίας όσο και σε επίπεδο marketing και πωλήσεων θεωρούνται σημαντικότατες.

Η νέα εταιρεία ονομάζεται Capital H και θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης αλλά και επενδύσεων για όλο το φάσμα ξενοδοχείων, Resorts και Private Clubs, απευθυνόμενη σε ιδιοκτήτες και επενδυτές που αναζητούν ευέλικτες και αποδοτικές λύσεις.

Η Capital H ξεκινάει τις δραστηριότητές της με τη διαχείριση 11 ξενοδοχείων, 850 συνολικά δωματίων. Μερικά από αυτά είναι χαρακτηριστικές μονάδες των Santikos Collection και Airotel Group όπως το Stratos Vassilikos Hotel στο κέντρο της Αθήνας, το Princess Resort, Skiathos, ένα family resort στη Σκιάθο, και το Galaxy Hotel στην Καβάλα.

Ο Αλέξανδρος Βασιλικός, CEO της Airotel Group –και πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος– σημειώνει πως «ο κλάδος της φιλοξενίας μετασχηματίζεται σε βάθος και με πολύ γρήγορους ρυθμούς και έτσι η συνένωση δυνάμεων είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας».

Ο Κωνσταντίνος Σαντίκος, managing director της Santikos Collection, υπογραμμίζει ότι «δημιουργούμε από κοινού την ευκαιρία για να επανασχεδιάσουμε τη φιλοξενία με όρους αποτελεσματικότητας και μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας, παραμένοντας ταυτόχρονα απόλυτα αφοσιωμένοι στην απαράμιλλη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας και τον διαρκή εμπλουτισμό της εμπειρίας τους».

Οι συνεργατικές προσπάθειες και γνώσεις των δύο ομίλων θα δημιουργήσουν εξαιρετικές συνέργειες, όχι μόνο για τα δύο αντίστοιχα brand αλλά για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν μελλοντικά στο χαρτοφυλάκιο της Capital H. 

Η επέκταση της εταιρείας μέσα στον χρόνο θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις του κλάδου να λειτουργήσουν μαζί για να εξελίξουν περαιτέρω την έννοια της ποιοτικής φιλοξενίας.

Η Airotel Group ξεκίνησε το 1984 με την ίδρυση ταξιδιωτικού τουριστικού γραφείου το οποίο αντιπροσώπευε ξένους τουριστικούς οργανισμούς και σταδιακά ανέλαβε την εκμετάλλευση δύο ξενοδοχείων στην Αθήνα, εγκαινιάζοντας αυτό που θα γινόταν η κύρια δραστηριότητα του ομίλου. Ο όμιλος ελέγχει σήμερα έξι ξενοδοχεία, τα τρία εκ των οποίων στην Αθήνα, άλλα δύο στην Πάτρα και ένα στην Καβάλα. Πρόκειται για τα Alexandros Hotel, Stratos Vassilikos Hotel, Parthenon, Achaia Beach, Patras Smart και Galaxy.

Η Santikos Collection είναι μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επίσης το 1984 αλλά αρχικά στο νησί της Αλοννήσου. Εκτοτε, έχουν προστεθεί ακόμα τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες. Είναι οι Princess Resort, Skiathos Aegean Suites, Marpunta Resort Alonissos, Santikos Mansion και The Alex.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή