Δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στη μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Κοζάνη

Δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στη μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Κοζάνη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε παγίδα θανάτου μοιάζει το καθεστώς εργολαβιών και υπεργολαβιών της ΔΕΗ. Λίγες μόλις ημέρες μετά το δυστύχημα στην Εύβοια, όπου τρεις εργολαβικοί εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εργασιών υπογειοποίησης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, ένα νέο δυστύχημα σημειώθηκε χθες στη μονάδα 5 Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ στην Κοζάνη με θύματα δύο εργαζομένους. 

Ανάδοχος του έργου αποθείωσης της μονάδας,  σύμφωνα με τη ΔΕΗ, είναι η εταιρεία ΑΒΑΞ και οι δύο εργαζόμενοι απασχολούνταν στον υπεργολάβο MUEHLHAN Cyprus Ltd του αναδόχου. 

«Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος εξετάζονται ήδη από τις αρμόδιες αρχές. Η ΔΕΗ ζητεί την πλήρη διερεύνηση και θα παράσχει κάθε διευκόλυνση», αναφέρει η ΔΕΗ στη σχετική ανακοίνωσή της, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια των δύο άτυχων εργαζομένων και τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στις οικογένειές τους. Την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος ζήτησε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο οποίος εξέφρασε επίσης τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο εργαζομένων.  

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ, οι εργαζόμενοι έπεσαν από το καλάθι στο οποίο βρίσκονταν και ήταν αναρτημένο σε μεγάλο ύψος. Η ΓΕΝΟΠ μαζί με τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ζήτησε και την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος και την αναζήτηση ευθυνών που υπάρχουν, ενώ υπογράμμισε τον ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών και την ενίσχυσή τους για να σταματήσει η ασυδοσία στους χώρους εργασίας. Ανακοίνωση για το δυστύχημα εξέδωσε και η εταιρεία AΒΑΞ ως ανάδοχος του έργου, σημειώνοντας ότι οι θανόντες ήταν εργαζόμενοι εξειδικευμένης εταιρείας που έχει αναλάβει υπεργολαβικά το έργο στον πύργο ψύξεως της μονάδας 5. Η εταιρεία εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους των θανόντων και ενημέρωσε ότι οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή