Αυξημένες κρατήσεις σε ξενοδοχεία εντός Αττικής

Αυξημένες κρατήσεις σε ξενοδοχεία εντός Αττικής

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους πρώτους σοβαρούς αριθμούς πελατών θα δουν τις αμέσως επόμενες ημέρες τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στα αστικά κέντρα και οι μετακινήσεις και η διαμονή προς αυτά επιτρέπονται. Παράλληλα όμως ενθαρρυντικές ενδείξεις, δεδομένων των ευρύτερων συνθηκών, έρχονται και από τις κρατήσεις για ημερομηνίες «στην καρδιά του καλοκαιριού», και ειδικότερα στα τέλη Ιουλίου και τον Αύγουστο, από μεγάλα παραθεριστικά συγκροτήματα. Συγκροτήματα τα οποία αναφέρουν πληρότητα ακόμα και παρόμοια με του 2019 τουλάχιστον για εκείνες τις μονάδες τους που θα είναι ανοιχτές και φέτος.

Για τις αμέσως επόμενες ημέρες και ειδικότερα από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την Τρίτη του Πάσχα υψηλή πληρότητα αναφέρουν εμβληματικά ξενοδοχεία της Αττικής, όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης ή το Grecotel Cape Sounio αλλά και ξενοδοχεία πόλης όπως η Μεγάλη Βρεταννία καθώς και μονάδες στην περιφέρεια όπως το Elounda Peninsula All Suite

Αυτονόητα η πληρότητα αυτή περιορίζονται de facto από τα αυστηρά πρωτόκολλα για τις αποστάσεις και την ενδοξενοδοχειακή εστίαση. Είναι όμως χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα ανοιχτά δωμάτια σε μονάδες όπως ο Αστέρας, ο οποίος έχει σε λειτουργία μόνο το «Ναυσικά» και όχι τον «Αρίωνα», είναι όλα κρατημένα. Ανοιχτά είναι εξάλλου εδώ και λίγες εβδομάδες και ξενοδοχεία του ομίλου Μήτση αλλά και της Aldemar και άλλα.
Επιτάχυνση από μέσα Μαΐου

Κοιτώντας μακρύτερα στη σεζόν, περισσότερες μονάδες θα αρχίσουν να ανοίγουν από τα μέσα Μαΐου και τον Ιούνιο. Για παράδειγμα, στις 19 και 23 Μαΐου ανοίγουν τα ξενοδοχεία The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort αντίστοιχα του ομίλου Κωνσταντακόπουλου στη Μεσσηνία. Μαζί και τα 21 εστιατόρια, καφέ και lounge bars σε ανοικτούς χώρους του Navarino Dunes. Στη Χαλκιδική το Sani ανοίγει στις 14 Μαΐου και το Ikos στις 17, ενώ στην Αττική θα ανοίξει στον Αστέρα και το «Αρίων». Πριν μπει ο Ιούνιος αναμένεται να ανοίξουν και άλλες εκ των γνωστών μονάδων όπως το Lagonissi Grand Resort αλλά και το Elounda Mare.

Για τον Ιούνιο πάντως οι κρατήσεις παραμένουν ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, αλλά αναμένεται να ανακάμψουν μετά τα μέσα Μαΐου οπότε και εκτιμάται ότι θα ξεκαθαρίσει η εικόνα διεθνώς για τα ταξίδια. Εξάλλου στις 14 Μαΐου, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί και το επίσημο άνοιγμα της σεζόν στην Ελλάδα, ενώ δυο μέρες αργότερα θα επιτραπούν τα ταξίδια από τη Βρετανία. Η επιτάχυνση των ρυθμών των εμβολιαστικών προγραμμάτων διεθνώς και η έλευση του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών που το συνοδεύουν (οι οποίες οδηγούν σε ανοικτούς χώρους ενώ υπονομεύουν τη διάδοση του ιού) στο βόρειο ημισφαίριο αναφέρονται ως λόγοι αισιοδοξίας. Ορισμένα συγκροτήματα πάντως, μεταξύ των οποίων ενδεικτικά και μόνον αναφέρονται τα Sani/ikos και το Elounda Peninsula All Suite –και τα οποία ενίσχυσαν περαιτέρω την εμπορική τους φήμη το 2020 τηρώντας αυστηρά πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας, χωρίς να υποβαθμίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τη συνολική εμπειρία– έχουν ήδη αρχίσει να αναφέρουν κρατήσεις σε παρόμοια ή και σε υψηλότερα επίπεδα με αυτά του 2019, χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή