Σταμπουλίδης: Τέλος σε click away και click inside στις 14 Μαΐου

Σταμπουλίδης: Τέλος σε click away και click inside στις 14 Μαΐου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oριστικό τέλος θα δοθεί στο click away και στο click inside, με το άνοιγμα του τουρισμού, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Ωστόσο, οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα, σύμφωνα με τον ίδιο. Μάλιστα, ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104.6, προσδιόρισε τον χρόνο διακοπής, των συγκεκριμένων μέτρων για το λιανεμπόριο, στις 14 Μαΐου και πρόσθεσε πως «δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15».

⇒Διαβάστε επίσης: Οι ημερομηνίες-κλειδιά που ανοίγουν την πόρτα εξόδου από το lockdown

Όσον αφορά την αποστολή sms, αναφέρε πως θα επανεξεταστεί, ενώ για το χρονικό όριο τριών ωρών, που έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές, είπε πως δεν έχει ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση.

Παράλληλα, σχολίασε θετικά το άνοιγμα της εστίασης, κάνοντας λόγο για «καλή, γενική εικόνα». Επεσήμανε δε πως οι έλεγχοι είναι εντατικοί και συχνοί, ενώ «επιχειρήσεις και κόσμος τηρούν τα μέτρα», σχετικά με τη διαρύθμιση των τραπεζοκαθισμάτων, την πληρότητα, τη χρήση απολυμαντικών και μασκών. Οπότε σημειώνονται ελάχιστες παραβάσεις. Όπως είπε, σε σύνολο 7.000 ελέγχων διαπιστώθηκαν 205 παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν τη χρήση μάσκας κυρίως από πελάτες κατά τη διάρκεια της αναμονής.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών θα τεθεί μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, η επέκταση του ωραρίου πέραν των 11:00 μ.μ. και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων του πολιτισμού και χώρων όπως μουσεία, θέατρα και κινηματογράφοι. 

Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει προτείνει να ανοίξουν τα μουσεία στις 15 Μαΐου, εν συνεχεία οι θερινοί κινηματογράφοι, στις 21 Μαΐου και να ακολουθήσουν τα θέατρα και οι μουσικές εκδηλώσεις στις 28 Μαΐου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή