Τη βρετανική Axelos αποκτά έναντι 450 εκατ. η PeopleCert

Τη βρετανική Axelos αποκτά έναντι 450 εκατ. η PeopleCert

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 100% της βρετανικής Axelos, έναντι τιμήματος 450 εκατ. ευρώ, αποκτά η ελληνική εταιρεία PeopleCert που δραστηριοποιείται στη διενέργεια εξετάσεων και πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. Η συναλλαγή, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα Ιουλίου εφόσον πραγματοποιηθεί σειρά αιρεσιμοτήτων, θα χρηματοδοτηθεί από την PeopleCert μέσω της έκδοσης ομολόγου αξίας 300 εκατ. ευρώ, σε συνεργασία με τη Morgan Stanley, με το υπόλοιπο ποσό να προέρχεται από ίδια κεφάλαια της ελληνικής εταιρείας και χρήματα της αμερικανικής FTV Capital, η οποία θα αποκτήσει, ως μέρος της εξαγοράς, μειοψηφικό ποσοστό –της τάξεως του 20%– στην PeopleCert.

«H PeopleCert θα απολέσει δύο χαρακτηριστικά, τον μηδενικό σχεδόν δανεισμό και την απουσία στρατηγικού επενδυτή», σημείωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βύρων Νικολαΐδης.

Η PeopleCert συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με την Axelos, που δραστηριοποιείται στον τομέα πιστοποιήσεων δεξιοτήτων πληροφορικής και διαχείρισης έργου (project management) και ελέγχεται κατά 51% από την εταιρεία Capita και κατά 49% από το βρετανικό Δημόσιο.

Για την πώληση της Axelos από τη βρετανική συμβουλευτική εταιρεία Capita και το βρετανικό Δημόσιο είχε πραγματοποιηθεί διαγωνισμός, στον οποίο επικράτησε η PeopleCert, ενώ για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή απαιτείται η έγκριση της γενικής συνέλευσης μετόχων και των πιστωτών της Capita, όπως και το «πράσινο φως» των αρχών Ανταγωνισμού. Η συναλλαγή είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί από ελληνική εταιρεία τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα μεγέθη της PeopleCert, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερα από 700 άτομα, αριθμός που δεν ξεπερνούσε τους 300 εργαζόμενους το 2020. Η συναλλαγή επιτρέπει στην PeopleCert, όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, να ενδυναμώσει το τεχνολογικό της κέντρο στον τομέα πιστοποιήσεων ανθρώπινου δυναμικού, παγκοσμίως, το οποίο βρίσκεται στην Ελλάδα.

Στόχος της PeopleCert είναι να καταστεί ο βασικός πάροχος πιστοποιήσεων και διεξαγωγής εξετάσεων για δεξιότητες στον τομέα της Πληροφορικής και γλωσσομάθειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή