Ο πράσινος πύργος, τοπόσημο του Ελληνικού

Ο πράσινος πύργος, τοπόσημο του Ελληνικού

Θα έχει ύψος 200 μέτρων, επιφάνεια 45.000 τ.μ. και 200 υπερπολυτελή διαμερίσματα

3' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικεφαλής και μεγαλομέτοχοι εισηγμένων εταιρειών, επιχειρηματίες και ασφαλώς εγχώριοι και ξένοι επενδυτές, θεσμικοί και μη, συγκαταλέγονται μεταξύ όσων έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν ένα από τα 200 πολυτελή διαμερίσματα που θα αναπτυχθούν στον πύργο κατοικιών Marina Tower, που παρουσίασε χθες η Lamda Development. Πρόκειται για το πιο ψηλό από τα συνολικά έξι κτίρια πύργων που θα κατασκευαστούν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, καθώς θα εκτείνεται σε συνολικό ύψος 200 μέτρων, όντας ο πρώτος ουρανοξύστης άνω των 150 μέτρων στην Ελλάδα, αλλά και ο υψηλότερος παραθαλάσσιος πύργος στη Μεσόγειο. Το Marina Tower χωροθετείται στο παραθαλάσσιο τμήμα, στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Η επιφάνεια του ακινήτου θα ανέρχεται σε περίπου 45.000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει 200 διαμερίσματα υψηλής πολυτέλειας, με το έργο να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε περίπου πέντε χρόνια από σήμερα. Το συνολικό ύψος της επένδυσης δεν ανακοινώθηκε χθες, ωστόσο πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι το κόστος είναι πιθανό να προσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το Marina Tower θα είναι από τα ακίνητα που θα αναπτυχθούν αποκλειστικά από την ίδια τη Lamda Development, χωρίς κάποια συνεργασία με άλλον όμιλο. 

Ο πράσινος πύργος, τοπόσημο του Ελληνικού-1

Οσον αφορά τις τιμές πώλησης, αυτές θα κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος του κάθε διαμερίσματος, τα χαρακτηριστικά του και τον όροφο. Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κάτι επίσημα, το κόστος αγοράς υπολογίζεται ότι θα ξεκινά από τα 7.500 – 8.000 ευρώ/τ.μ. και θα αγγίζει ακόμα και τα 25.000 ευρώ/τ.μ. για ένα διαμέρισμα στον 45ο όροφο. Οι κατοικίες θα διαθέτουν από ένα έως και τέσσερα υπνοδωμάτια, ενώ στο ρετιρέ θα προσφέρονται έως και πέντε υπνοδωμάτια με ιδιωτική πισίνα. Σημειωτέον ότι όλα τα διαμερίσματα θα προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, ενώ θα διαθέτουν μεγάλα μπαλκόνια με βλάστηση και σύστημα περισυλλογής ομβρίων υδάτων.

Εκτός από τα διαμερίσματα, στο ακίνητο θα υπάρχει επίσης υπερυψωμένο αίθριο με θέα στον Σαρωνικό, ενώ ο χώρος υποδοχής θα εκτείνεται σε συνολικά τρεις ορόφους. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και τα διαμερίσματα του πρώτου ορόφου θα ισοδυναμούν ουσιαστικά με ένα διαμέρισμα των υψηλότερων ορόφων μιας συμβατικής κατασκευής. Επιπλέον, οι περιβάλλοντες χώροι του Marina Tower θα προσφέρουν γήπεδα άθλησης, πισίνες και κοινόχρηστους χώρους πρασίνου.

Παράλληλα, βέβαια, το εμβληματικό ακίνητο θα αποτελεί και έναν από τους ελάχιστους «πράσινους» πύργους κατοικιών παγκοσμίως. Το κτίριο θα είναι βιοκλιματικό, διαθέτοντας εκτεταμένη χρήση και παρουσία πρασίνου και υδάτινων στοιχείων, διατηρώντας πάντως έναν αισθητικά λιτό χαρακτήρα. Κάθε διαμέρισμα θα διαθέτει υψηλής ποιότητας υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον, όπως και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου. Επίσης, το συγκρότημα θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους ενοίκους του. Οπως αναφέρθηκε χθες, θα φέρει την πιστοποίηση Leed στο επίπεδο Gold, καθώς θα επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας κατά 35% σε σχέση με μια συμβατική κατασκευή αντίστοιχου μεγέθους. Πρόκειται για επίπεδο που διαθέτουν ελάχιστα κτίρια στην Ελλάδα σήμερα, μετρούμενα στα δάχτυλα των χεριών.

Ο πράσινος πύργος, τοπόσημο του Ελληνικού-2

Ποιότητα ζωής

Oπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, το Marina Tower, «θα είναι ένα μοναδικό κτίριο για τα ελληνικά, αλλά και παγκόσμια δεδομένα, ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο, το οποίο θα προσδώσει το στίγμα της συνολικής ανάπλασης, έχοντας ως κεντρικό άξονα το πράσινο, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. Στο Ελληνικό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης, που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης μιας νέας εποχής για τη χώρα μας και για όλους τους Ελληνες». Με τη σειρά του, ο Ζήσιμος Δανηλάτος, επικεφαλής ανάπτυξης της Lamda Development προσέθεσε ότι «το Marina Tower είναι ένα κτίριο που φιλοδοξούμε να βρει τη δική του θέση ανάμεσα σε αντίστοιχα κορυφαία έργα στο εξωτερικό, που έχουν κερδίσει αρχιτεκτονικά βραβεία, αναγνωρισιμότητα και έχουν γίνει σημεία αναφοράς και υπερηφάνειας για την πόλη τους».

Οι κατοικίες βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάπτυξης του Ελληνικού και μέχρι στιγμής φαίνεται πως η ζήτηση ξεπερνά τις αρχικές προσδοκίες της Lamda Development. Οπως ανέφερε πρόσφατα ο κ. Αθανασίου, η εταιρεία έχει αποφασίσει να αναπτύξει επιπλέον 1.000 κατοικίες από εκείνες που προγραμματίζονταν κατά τα πρώτα πέντε χρόνια της επένδυσης. Αιτία είναι το μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε την ανάπτυξη μόλις 400 κατοικιών κατά την πρώτη πενταετία του έργου, εκ των οποίων οι 200 θα βρίσκονταν στον πύργο κατοικιών και οι υπόλοιπες στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά. Πλέον το νούμερο αυτό αυξάνεται σε 1.400, χωρίς να αποκλείονται και νέες διαφοροποιήσεις στο μέλλον.

Οι γειτονιές

Κατά τη δεύτερη πενταετία ανάπτυξης του έργου προγραμματίζεται να αναπτυχθεί ο κύριος όγκος των οικιστικών γειτονιών. Οπως σημείωσε χθες η επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που σχεδίασε τον Marina Tower, Antoinette Nassopoulos-Erickson, ανώτερη εταίρος και επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού στην Foster + Partners, «κάθε γειτονιά στο Ελληνικό θα είναι αυτάρκης. Εκτός από τις κατοικίες θα διαθέτει τα δικά της καταστήματα, εστιατόρια, σχολεία, ξενοδοχεία, γραφεία, πάρκα ή άλση, όπως επίσης και άλλες υποδομές, όπως παιδικές χαρές, ακόμα και εκκλησίες».
 
 
 
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή