Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε τράπεζα για χρέωση εξόδων σε δάνειο

Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε τράπεζα για χρέωση εξόδων σε δάνειο

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καλεί τους καταναλωτές σε περίπτωση που διαπιστώσουν παρόμοια φαινόμενα να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους στην γραμμή καταναλωτή 1520

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ επιβλήθηκε σε τραπεζικό ίδρυμα για επιβάρυνση δανειολήπτη στεγαστικού δανείου με έξοδα έρευνας, ελέγχου αιτήματος και έγκρισης δανείου, κατά παράβαση της Υ.Α. Ζ1-798/2008.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά από κοινοποίηση της καταγγελίας του δανειολήπτη από την ΕΚΠΟΙΖΩ, η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή έλεγξε το περιεχόμενο της σχετικής συμβάσεως του στεγαστικού δανείου διαπιστώνοντας την αναγραφή γενικού όρου συναλλαγών που προέβλεπε την είσπραξη από το πιστωτικό ίδρυμα εξόδων για την εξέταση αιτήματος δανείου.

Διαβάστε επίσης⇒ Ανάπτυξη 4,8% στην Ε.Ε. βλέπει τώρα η Κομισιόν

Σημειώνεται ότι η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή παρακολουθεί και διερευνά υποθέσεις επιβαρύνσεων των δανειοληπτών από τα πιστωτικά ιδρύματα με δαπάνες που έχουν απαγορευτεί ως καταχρηστικές σύμφωνα την υπουργική απόφαση.

Το υπουργείο καλεί τους καταναλωτές σε περίπτωση που διαπιστώσουν παρόμοια φαινόμενα να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους στην γραμμή καταναλωτή 1520. Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλίζεται η απαρέγκλιτη τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία τους.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή