Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την πώληση του Capsis Resort

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την πώληση του Capsis Resort

Ενδιαφέρον από ξένους και ελληνικούς ομίλους για τον αυριανό πλειστηριασμό

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eντονο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο πλειστηριασμός του ιστορικού ξενοδοχείου Capsis στην Κρήτη. Περί τα 30 ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα έχουν αναζητήσει πληροφόρηση για τον διαγωνισμό, που έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 15 Ιουλίου, αναφέρουν αξιόπιστες πηγές.

Ο διαγωνισμός για το συγκρότημα Out of the Blue Capsis Elite Resort στην Αγία Πελαγία της Κρήτης προκηρύχθηκε από την ειδική διαχειρίστρια Ευδοκία Α. Παπανδρέου. Το συγκρότημα, συμφερόντων της Ντίας Καψή, ετέθη υπό ειδική διαχείριση το 2020 με επισπεύδοντες τη Eurobank και τη Συνεταιριστική Χανίων για τραπεζικά χρέη ύψους 150 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις πλησίον των 180 εκατ. Η σχετική συναλλαγή επιδιώκεται να κλείσει εντός του 2021.

Πρόκειται για εμβληματικό ξενοδοχείο το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2006 και βρίσκεται σε μια από τις ωραιότερες χερσονήσους του νησιού, με προνομιακή θέση σε έκταση 168 στρεμμάτων και συνολικούς δομημένους χώρους 34.000 τετραγωνικών μέτρων. Αποτελείται από ένα πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο περιλαμβάνει all-suite ξενοδοχείο, ιδιωτικές σουίτες, μεζονέτες και βίλες με ιδιωτική πισίνα και εγκαταστάσεις αναψυχής και ευεξίας.

Για το εν λόγω ξενοδοχείο, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει μεγάλοι ελληνικοί αλλά και ξένοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, που αναζητούν εδώ και καιρό στρατηγικά τοποθετημένα ακίνητα στην Κρήτη, όπως αυτό, προκειμένου να επεκταθούν στη συγκεκριμένη αγορά. Το τελευταίο διάστημα ενεργό και έντονο αναφέρεται το ενδιαφέρον και από ξένα επενδυτικά κεφάλαια, όπως η HIG και η Hines, αλλά και πολλές ελληνικές ΑΕΕΑΠ, όπως η Prodea.

Η διαδικασία εκποίησης προβλέπει τη διενέργεια ανεξάρτητων δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την πώληση του συνόλου του ενεργητικού της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία Τουριστικό Συγκρότημα Καψή Α.Ε.

Βάσει της πρόσκλησης θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ανεξάρτητοι δημόσιοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί, με σκοπό την πώληση του συνόλου του ενεργητικού τού υπό ειδική διαχείριση συγκροτήματος. 

Ο ένας αφορά το κυρίως συγκρότημα και οι άλλοι εκτάσεις γειτονικές, όχι όλες όμορες, που κατέχει η εταιρεία. Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να υποβάλουν έγγραφη σφραγισμένη δεσμευτική προσφορά έως τις 15.07.2021, οπότε έχει οριστεί και η αποσφράγιση των φακέλων.

Το συγκρότημα ανήκε στην εταιρεία Τουριστικό Συγκρότημα Καψή Α.Ε. Η Ντία Καψή είναι μία από τις δύο θυγατέρες του Θάνου και της Μαρίκας Καψή, οι οποίοι ξεκινώντας από την Αίγυπτο στις αρχές της δεκαετίας του 1930, όπου και το πρώτο τους ξενοδοχείο, έκτισαν μια από τις πρώτες μεγάλες ελληνικές ξενοδοχειακές αυτοκρατορίες, τα Capsis Hotels.

Η αρχή έγινε το 1966 στο Ηράκλειο της Κρήτης με το Capsis Astoria στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησαν σταδιακά από το 1970 το Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη, που έγινε σε συνεργασία με την οικογένεια Βάρδα, το επίμαχο Capsis Beach στην Αγία Πελαγία Kρήτης, όπως και τα Metropolitan Capsis Hotel & Apartments στη Ρόδο και το Esperia Capsis Hotel στην Αθήνα. Το 1986 η Μαρίκα Καψή απεβίωσε, αφήνοντας πίσω τις κόρες της Λένα και Ντία. Η Ντία ανέλαβε τις μονάδες στην Αγία Πελαγία και στη Ρόδο και η Λένα το Capsis Astoria στο Ηράκλειο και το Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή