Νέα επένδυση σε logistics από Trastor ΑΕΕΑΠ

Νέα επένδυση σε logistics από Trastor ΑΕΕΑΠ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημιουργία ενός ενιαίου κόμβου logistics, συνολικής επιφάνειας 31,3 χιλιάδων τ.μ., αναμένεται να προχωρήσει τους επόμενους μήνες η Trastor ΑΕΕΑΠ, προσθέτοντας ένα νέο υπερσύγχρονο κτίριο logistics στο σύμπλεγμα κτιρίων που έχει ήδη αποκτήσει κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.

Η εταιρεία απέκτησε πρόσφατα όμορη έκταση στην περιοχή Μελίσσια στον Ασπρόπυργο Αττκής, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια ενιαία οικοπεδική έκταση 78,7 στρεμμάτων. Η νέα έκταση που αποκτήθηκε είναι επιφάνειας 16 στρεμμάτων, με το κόστος να ανέρχεται σε 800.000 ευρώ. Συνολικά, η εταιρεία θα επενδύσει περίπου 5 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέου κτιρίου αποθήκευσης και διαμονής, το οποίο θα φέρει και την πιστοποίηση Leed για το χαμηλό του περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η νέα αυτή επένδυση θα πλαισιώσει τις υφιστάμενες υποδομές logistics της Trastor στο ίδιο σημείο. Ειδικότερα, η εταιρεία είχε αποκτήσει αποθηκευτικές εγκαταστάσεις 25.000 τ.μ. επί οικοπέδου 62,7 στρεμμάτων στην ίδια περιοχή. Το κόστος είχε ανέλθει σε 9,5 εκατ. ευρώ. Η αποθήκη μισθώνεται από τη Seagull, εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουλίου η εισηγμένη απέκτησε μια ακόμα αποθήκη, επιφάνειας 5.262 τ.μ. σε οικόπεδο 11,3 στρεμμάτων, επίσης στην ίδια περιοχή (Μελίσσια ή Ρουπάκι) του Ασπροπύργου. Το κόστος της εν λόγω συναλλαγής είχε ανέλθει σε 2,32 εκατ. ευρώ. Μισθωτής του ακινήτου είναι επίσης η Seagull. Πλέον, η Trastor έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων logistics συνολικής επιφάνειας 52.500 τ.μ., εστιάζοντας στην περιοχή του Ασπροπύργου και δη έναντι του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, καθώς με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνονται και συνέργειες για τους μισθωτές των αποθηκών. Μέχρι σήμερα έχει επενδύσει σχεδόν 30 εκατ. ευρώ σε εγκαταστάσεις logistics.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή