Αυξήθηκε κατά 59% ο τζίρος της Theon Sensors

Αυξήθηκε κατά 59% ο τζίρος της Theon Sensors

Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι εισέρχεται στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένος κατά 59%, στα 29 εκατ. ευρώ, είναι σε ετήσια βάση το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς ο κύκλος εργασιών της Theon Sensors, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αισθητήρων υψηλής τεχνολογίας και οργάνων θερμικής απεικόνισης. Οπως εκτιμά η διοίκηση της εταιρείας, βάσει των συμφωνητικών που έχουν υπογραφεί και είναι υπό εκτέλεση, τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και τα αποτελέσματα αναμένεται να διατηρήσουν ανοδική πορεία για το σύνολο της φετινής χρήσης. 

Χθες, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι εισέρχεται στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, υπογράφοντας σύμβαση για την προμήθεια των οργάνων θερμικής απεικόνισης «Thermis CS» κατόπιν πρόσφατου διεθνούς διαγωνισμού. Η αρχική παραγγελία περιλαμβάνει την παράδοση 500 τεμαχίων «Τhermis CS» μέσα στο 2022, ενώ πρόσθετα συστήματα αναμένεται να παραδοθούν από τη Theon Sensors σε συνεργασία με την εταίρο της στη Βρετανία, την Active Electronics. «H είσοδος στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, παρά τη σχετικά μικρή αξία της πρώτης φάσης της προμήθειας, αποτελεί σημαντική επιτυχία της εταιρείας, καθώς πρόκειται για ένα θερμικό προϊόν που αυτή τη στιγμή ξεπερνάει σε επιδόσεις αντίστοιχα σημαντικών τοπικών και διεθνών εταιρειών», ανέφερε δρ Μιχάλης Κολώτος, διευθυντής περιφερειακής ανάπτυξης της Theon Sensors. 

Τον περασμένο Ιούλιο η Theon Sensors υπέγραψε κοινοπρακτικά με τη γερμανική Hensoldt μια μεγαλύτερη σύμβαση με τον ευρωπαϊκό διακυβερνητικό οργανισμό για την κοινή συνεργασία εξοπλισμού (OCCAR), σχετικά με την προμήθεια έως 20.000 δίκυαλων οργάνων νυχτερινής όρασης στις βελγικές και γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Κατά το 2021 η εταιρεία υλοποιεί επενδυτικό πλάνο της τάξεως των 5,5 εκατ. ευρώ, έναντι 1 εκατ. ευρώ πέρυσι, δίνοντας έμφαση στην αύξηση και αυτοματοποίηση της παραγωγικής δυναμικής, καθώς και στη δημιουργία νέων συστημάτων – εργαστηρίων του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης. Τον περασμένο Φεβρουάριο η Theon Sensors προχώρησε στην αγορά όμορου στις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί βιομηχανικού ακινήτου 1,5 χιλ. τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται σε οικόπεδο 5,8 στρεμμάτων, αποτελώντας επένδυση 2,1 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι, σε ετήσια βάση, η Theon Sensors ενίσχυσε κατά 54% τον κύκλο εργασιών, στα 53,7 εκατ. ευρώ,  τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 12,5 εκατ. ευρώ (+196%) και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 7,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 430%. Οπως αναφέρει η οικονομική έκθεση της εταιρείας για το 2020, οι αγορές του εξωτερικού αποτελούν βασική προτεραιότητα, με τις πωλήσεις στην εγχώρια αγορά να συμμετέχουν λιγότερο από 8% στον συνολικό κύκλο εργασιών. Οι εισροές από λειτουργικές δραστηριότητες ανέρχονται σε 9,6 εκατ. ευρώ (από 3,4 εκατ.), ενώ καταγράφονται εκροές ύψους 1,1 εκατ. ευρώ από χρηματοδοτικές δραστηριότητες. Στα τέλη της περασμένης χρονιάς οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 25 εκατ. ευρώ, από τα οποία ποσό 12,6 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί σε βραχυπρόθεσμο, ύψους 10,9 εκατ. ευρώ (από 7 εκατ. ευρώ) και μακροπρόθεσμο δανεισμό. Η συνολική καθαρή θέση της εταιρείας ανέρχεται σε 19 εκατ. ευρώ, από τα οποία 8 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε συσσωρευμένα κέρδη, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ανέρχονται σε 13,6 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή