Επιστροφή στην κανονικότητα με ισχυρά μεγέθη για τον ΟΠΑΠ

Επιστροφή στην κανονικότητα με ισχυρά μεγέθη για τον ΟΠΑΠ

Μεγάλη αύξηση εσόδων και κερδών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στην κανονικότητα εμφανίζουν τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του ομίλου ΟΠΑΠ, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου αποφάσισε τη διανομή μεικτού προμερίσματος για τη χρήση 2021 ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

«Τα οικονομικά αποτελέσματά μας για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 αναδεικνύουν μια δυναμική επιστροφή στην κανονικότητα. Η σημαντική ανάκαμψη των retail δραστηριοτήτων συνεισέφερε ξεκάθαρα στις επιδόσεις μας, ενώ τα έσοδα από τις online δραστηριότητες διατήρησαν ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική. Παρά τους περιορισμούς για τη νόσο COVID-19 που είναι ακόμα σε ισχύ, καταφέραμε να προσελκύσουμε ξανά τους πελάτες στα καταστήματά μας, με βάση το ολοκληρωμένο εμπορικό πλάνο μας και τη συνεχή εστίασή μας στην παροχή παγκόσμιου επιπέδου διασκέδασης και τυχερών παιχνιδιών. Η προσέγγιση αυτή στηρίζει την ανάκαμψη και τη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων των συνεργατών μας. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε να ηγούμαστε της online αγοράς, χάριν στη μακροπρόθεσμη, διπλή στρατηγική μας, με την επένδυσή μας στην Kaizen Gaming να συνεχίζει να αποδίδει και τις διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ να ενισχύονται και να διαφοροποιούνται περαιτέρω. Συνολικά, ο ΟΠΑΠ διαθέτει ένα μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο, αναπτύσσοντας συνεχώς και παρέχοντας υπηρεσίες με στόχο την καλύτερη ανταπόκριση στις προσδοκίες των πελατών μας. Κοιτώντας προς το μέλλον παραμένουμε εστιασμένοι στην επέκταση της online παρουσίας μας, την ψηφιοποίηση της retail εμπειρίας και την εξέλιξη του brand και του προϊοντικού χαρτοφυλακίου μας, ώστε να προσελκύσουμε νέα κοινά και να ενεργοποιήσουμε περαιτέρω τα ήδη υπάρχοντα», σχολίασε, χθες, ο Jan Karas, διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κατά τη δημοσιοποίηση των μεγεθών.

Επιστροφή στην κανονικότητα με ισχυρά μεγέθη για τον ΟΠΑΠ-1

Το β΄ τρίμηνο, έναντι του αντίστοιχου του 2020, ο ΟΠΑΠ ενίσχυσε κατά 120,4% τα καθαρά έσοδα προ εισφορών λόγω της επαναλειτουργίας των καταστημάτων, της αυξημένης συνεισφοράς των διαδικτυακών παιγνίων και της πλήρους ενοποίησης της Stoiximan. Κατά την εν λόγω χρονική περίοδο τα EBITDA ανήλθαν σε 143,5 εκατ. ευρώ, με τον ΟΠΑΠ να εμφανίζει καθαρά κέρδη 71,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 15,1 εκατ. ευρώ.

Ανά τομείς δραστηριότητας, το διαδικτυακό καζίνο, που συμπεριλαμβάνει τη ροή εσόδων της Stoiximan από τον Δεκέμβριο του 2020, καταγράφει ιδιαίτερα σημαντική απόδοση, εμφανίζοντας καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ύψους 95,9 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο 2021 και 49 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο 2021. Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών από αριθμολαχεία μειώθηκαν κατά 27,4% στα 187 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο, ως αποτέλεσμα της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων ΟΠΑΠ για περίπου διπλάσιο διάστημα το φετινό πρώτο εξάμηνο έναντι του αντίστοιχου του 2020.

Οσον αφορά το προμέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή, ως ημερομηνία αποκοπής έχει οριστεί η Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, ενώ ως ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων μετόχων ορίστηκε η 21η Οκτωβρίου. Η πληρωμή του θα ξεκινήσει στις 10 Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή