Ανοδικά κέρδη και τζίρος το πρώτο εξάμηνο για Κρι Κρι

Ανοδικά κέρδη και τζίρος το πρώτο εξάμηνο για Κρι Κρι

Η εταιρεία προειδοποιεί για ανατιμήσεις, καθώς δεν μπορεί να απορροφήσει το σύνολο των αυξήσεων στο κόστος πρώτων υλών, μεταφορικών και συσκευασίας

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ανατιμήσεις «προειδοποιεί» η Κρι Κρι, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, μη μετακύλισης δηλαδή της αύξησης του κόστους εισροών στην τιμή καταναλωτή, θα συμπιεστούν τα περιθώρια κέρδους της. Τόσο στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το α΄ εξάμηνο του 2021, όσο και στην εξαμηνιαία οικονομική της έκθεση η γνωστή γαλακτοβιομηχανία επισημαίνει: «Το προσφάτως διαμορφούμενο πληθωριστικό περιβάλλον έχει επηρεάσει και τα κόστη βασικών εισροών μας. Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα έχει γίνει έντονη η πίεση για ανατιμήσεις σε βασικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε και υλικά συσκευασίας. Επιπλέον, σημαντικές ανατιμήσεις αναμένονται στα μεταφορικά κόστη και την ενέργεια. Από την εξέλιξη αυτή, τα περιθώρια κερδοφορίας μας ενδέχεται να πιεστούν, παρά τις προσπάθειές μας για μετακύλιση μέρους της αύξησης του κόστους μας στις τιμές πώλησης των προϊόντων».

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της εταιρείας το πρώτο ήμισυ της φετινής χρονιάς αυτές χαρακτηρίζονται από μικρή αύξηση των πωλήσεων και των κερδών, καθώς οι πωλήσεις του βασικού της προϊόντος, του γιαουρτιού, εμφανίζουν κάμψη στην εγχώρια αγορά της τάξης του 2,1%, κυρίως λόγω των έντονων προωθητικών ενεργειών που εφαρμόζει ο ανταγωνισμός. Το μερίδιο αγοράς, σύμφωνα με στοιχεία της IRI που επικαλείται η Κρι Κρι, διαμορφώθηκε σε 16,2%, αυξημένο μόλις κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με πέρυσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε κατά το α΄ εξάμηνο του 2021 σε 70,23 εκατ. ευρώ έναντι 65,92 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2020, καταγράφοντας αύξηση 6,5%. Τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 5,4% και διαμορφώθηκαν σε 12,58 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 10,05 εκατ. ευρώ από 9,08 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2020. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 6,1% και έφτασαν φέτος τα 16,64 εκατ. ευρώ.

Παγωτό και γιαούρτι

Ισχυρά «χαρτιά» για την Κρι Κρι κατά το α΄ εξάμηνο του 2021 ήταν οι πωλήσεις παγωτού εντός Ελλάδας και οι πωλήσεις γιαουρτιού εκτός Ελλάδας. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις παγωτού αυξήθηκαν κατά 18,5% και διαμορφώθηκαν σε 17,86 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να προσθέτει φέτος άλλα 800 νέα σημεία πώλησης. Οι πωλήσεις γαλακτοκομικών –πρόκειται κατά βάση για πωλήσεις γιαουρτιού– αυξήθηκαν κατά 3,9% και διαμορφώθηκαν σε 52,16 εκατ. ευρώ. Οι εξαγωγές της Κρι Κρι αυξήθηκαν κατά 11,8% και αντιστοιχούν στο 44,2% των συνολικών πωλήσεών της. Ειδικά η αξία των εξαγωγών γιαουρτιού ξεπέρασε τα 27 εκατ. ευρώ και πλέον αποτελεί το 52% της δραστηριότητας γιαουρτιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή