Ναυτιλιακό ομόλογο 150 εκατ. στην Ελλάδα από τον όμιλο Μαρινάκη

Ναυτιλιακό ομόλογο 150 εκατ. στην Ελλάδα από τον όμιλο Μαρινάκη

Εκδοση δρομολογεί και η εταιρεία ακινήτων του ομίλου Στασινόπουλου

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις θύρες της ελληνικής ομολογιακής αγοράς ετοιμάζεται να κρούσει η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή Capital Product Partners L.P. (CPLP), συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η έκδοση, η δεύτερη από ναυτιλιακό όμιλο στην ελληνική αγορά μετά εκείνη της Costamare τον Μάιο, θα έχει ύψος της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ και πενταετή διάρκεια. Παράλληλα, ομολογιακή έκδοση ανάλογου ύψους δρομολογεί και η Noval Property, συμφερόντων του ομίλου Στασινόπουλου.

Το ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης της CPLP αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εντός του πρώτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου και ακολούθως θα προχωρήσει η διαδικασία για τη διάθεση των ομολογιών στο επενδυτικό κοινό. Πηγές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς χαρακτηρίζουν το πληροφοριακό δελτίο πρακτικά και ουσιαστικά ολοκληρωμένο και εκτιμούν πως το πράσινο φως θα δοθεί χωρίς ιδιαίτερες παρατηρήσεις.

Ανάδοχοι θα είναι τρεις ελληνικές τράπεζες και τουλάχιστον μία χρηματιστηριακή, αναφέρουν άλλες πληροφορίες. Παραμένει ακόμη ασφαλώς άγνωστη η τιμολόγηση του ομολόγου της Capital Product Partners, ωστόσο υπενθυμίζεται πως η ανάλογη έκδοση των 100 εκατ. της Costamare, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, τιμολογήθηκε με κουπόνι 2,7% και ήδη διαπραγματεύεται σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, πλησίον του 2,6%. Υπενθυμίζεται πως η έκδοση της Costamare στα τέλη Μαΐου υπερκαλύφθηκε κατά 6,7 φορές μαρτυρώντας πως υπάρχει επενδυτική ζήτηση για εκδόσεις ποιοτικών ναυτιλιακών ομίλων, σημειώνουν χρηματιστηριακοί κύκλοι.

Τα αντληθέντα κεφάλαια από την έκδοση της Capital Product Partners θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση μέρους του τιμήματος απόκτησης τριών πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου τα οποία έχουν εξασφαλισμένη πενταετή απασχόληση, δηλαδή ναυλοσύμφωνα με μεγάλους ξένους ναυλωτές, αναφέρουν πηγές που επικαλούνται γνώση του περιεχομένου του δελτίου. Η διάθεση του ομολόγου, η οποία θα γίνει στο ευρύ επενδυτικό κοινό, αναμένεται στα τέλη του επόμενου μήνα. Η εξέλιξη παρακολουθείται στενά από τους συμμετέχοντες στην αγορά, μιας και είναι η δεύτερη ομολογιακή έκδοση ναυτιλιακής εταιρείας στην Ελλάδα, κάτι που δείχνει πως αρχίζει και δημιουργείται μια εγχώρια κεφαλαιαγορά για τέτοια project.

Επιπλέον, ομολογιακές εκδόσεις προγραμματίζει για το αμέσως επόμενο διάστημα στην ελληνική αγορά και η Noval Property, συμφερόντων του ομίλου Βιοχάλκο, αλλά και τουλάχιστον άλλη μία εισηγμένη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (AEΕΑΠ). Το ύψος της έκδοσης της Noval Property θα είναι έως και 150 εκατομμύρια ευρώ και το σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναμένεται να εκδοθεί αργότερα τον Οκτώβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή