Επενδύσεις Τεχνικής Ολυμπιακής στον τουρισμό

Επενδύσεις Τεχνικής Ολυμπιακής στον τουρισμό

Εμπλουτίζεται και εξειδικεύεται η «λίστα» των τομέων δραστηριοποίησης του ομίλου Τεχνική Ολυμπιακή

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπλουτίζεται και εξειδικεύεται η «λίστα» των τομέων δραστηριοποίησης του ομίλου Τεχνική Ολυμπιακή, μετά τη ρευστότητα που αποκόμισε από την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική στον όμιλο Belterra της οικογένειας Σαββίδη. Η πιο πρόσφατη κίνηση αφορά τη σύσταση της θυγατρικής εταιρείας Luxury Life, με μετοχικό κεφάλαιο 5 εκατ. ευρώ, η οποία θα δραστηριοποιηθεί, μεταξύ άλλων, σε αγορές μέσω πλειστηριασμών και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών ακινήτων και καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η ίδρυση της νέας αυτής εταιρείας σηματοδοτεί την προσπάθεια του ομίλου για ενεργότερη δραστηριοποίηση στον τομέα των τουριστικών ακινήτων, είτε πρόκειται για ξενοδοχειακές μονάδες είτε για συγκροτήματα κατοικιών ή και μεμονωμένα διαμερίσματα, που κρίνονται κατάλληλα για εκμίσθωση μέσω των ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ιδρυσε τη θυγατρική Luxury Life η οποία θα δραστηριοποιηθεί σε αγορές και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών ακινήτων και καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Η Luxury Life αναμένεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά με άλλη μια θυγατρική εταιρεία του ομίλου, που συστάθηκε στο πλαίσιο της δραστηριότητας μετά την πώληση του Πόρτο Καρράς. Ο λόγος για την PFC Premier Finance Corp., η οποία θα επιδιώξει, μέσω της συμμετοχής σε ήδη αδειοδοτημένη εταιρεία στην Ελλάδα (διαχείρισης κόκκινων δανείων) να δραστηριοποιηθεί στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Στόχος είναι η απόκτηση δανείων με εγγυήσεις ακίνητα, κυρίως του ξενοδοχειακού τομέα, αλλά και ευρύτερα του κλάδου του real estate, όπως καταστήματα, κτίρια γραφείων και αποθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τον πρόσφατο έλεγχο ανεξάρτητου συμβούλου, το τελικό ποσό που θα εισπράξει η Τεχν. Ολυμπιακή από την πώληση του Πόρτο Καρράς θα ανέλθει σε τουλάχιστον 98,1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα βέβαια, η διοίκηση διεκδικεί επιπλέον 8 εκατ. ευρώ (ήτοι συνολικά 106 εκατ. ευρώ) και για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη οριστεί νέοι ανεξάρτητοι ελεγκτές. Με βάση τους όρους της συμφωνίας με τον όμιλο Belterra, το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 168 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων, βάσει του πορίσματος, 70,7 εκατ. ευρώ θα πρέπει να εκπέσουν για χρηματοοικονομικές και άλλες υποχρεώσεις. Μέχρι σήμερα, η εισηγμένη έχει εισπράξει 80,1 εκατ. ευρώ και υπολείπονται επιπλέον 18 εκατ. ευρώ.

Τα υφιστάμενα διαθέσιμα διαμορφώνονται σε 63,7 εκατ. ευρώ, καθώς, κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, ο όμιλος έχει προχωρήσει σε επενδύσεις της τάξεως των 16,2 εκατ. ευρώ, εστιάζοντας στον τομέα της ποντοπόρου ναυτιλίας, μέσω της θυγατρικής Τ.O. Shipping. Η εταιρεία έχει αποκτήσει συμμετοχές της τάξεως του 15% σε έξι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, όπως επίσης και το 85% σε ένα ακόμα πλοίο της ίδιας κατηγορίας. Εκτός από το real estate και τη ναυτιλία, η διοίκηση της Τεχν. Ολυμπιακής εξετάζει και επενδύσεις στον τομέα της πράσινης ενέργειας, όπου στόχος είναι η απόκτηση αδειών, ή και ήδη αδειοδοτημένων εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων. Οσον αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο, θα επιδιωχθεί η ανάληψη έργων στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και έργων ΣΔΙΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή