Μικροπιστώσεις από τη Skroutz για αγορές μέσω της πλατφόρμας

Μικροπιστώσεις από τη Skroutz για αγορές μέσω της πλατφόρμας

Μέσα στο α΄ 3μηνο η νέα υπηρεσία – Σε έως 12 δόσεις η αποπληρωμή του ποσού

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πίστωση για αγορές μέσω της πλατφόρμας θα παρέχει η Skroutz και μάλιστα η πίστωση θα αφορά και αρκετά μεγάλες αγορές, όπως αυτές μεγάλων οικιακών συσκευών. Η νέα υπηρεσία αναμένεται μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2022 και θα είναι η πρώτη φορά που θα παρέχεται στην Ελλάδα από ηλεκτρονική πλατφόρμα αγορών (marketplace), καθώς ήδη ανάλογες υπηρεσίες παρέχουν λιανεμπορικές αλυσίδες, κυρίως αυτές που δραστηριοποιούνται στον κλάδο πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών.

«Ακριβώς επειδή πρόκειται για υπηρεσία που γίνεται από πλατφόρμα είχε πολύ μεγαλύτερη δυσκολία στο να υλοποιηθεί, καθώς οι απαιτήσεις που θέτει η σχετική κοινοτική νομοθεσία είναι μεγαλύτερες και αυστηρότερες», επεσήμανε μιλώντας στην «Κ» ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, διευθύνων σύμβουλος της Skroutz και εκ των ιδρυτών της εταιρείας. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παρέχεται η δυνατότητα αποπληρωμής σε 12 δόσεις και το δάνειο δεν θα αφορά μόνο πολύ μικρά ποσά, αλλά και ποσά για αγορές μεγάλων οικιακών συσκευών. Εάν για παράδειγμα χαλάσει ξαφνικά το ψυγείο και πρέπει να ξοδέψεις 500 ευρώ για την αγορά καινούργιου, θα μπορείς να το κάνεις μέσω της νέας αυτής υπηρεσίας. Το δάνειο – πίστωση δεν θα δίνεται από τράπεζα, αλλά η τράπεζα θα χρησιμοποιείται ως διαμεσολαβητής για τη διευκόλυνση της διαδικασίας. Η παροχή της πίστωσης και η αποπληρωμή των δόσεων δεν θα γίνεται μέσω κάρτας, ενώ δεν θα απαιτείται επίσκεψη σε τράπεζα ή σε κάποιο φυσικό κατάστημα. Ολη η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του κινητού τηλεφώνου ή του υπολογιστή.

Η υπηρεσία αυτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων που έχει ενεργοποιήσει την τελευταία χρονιά η Skroutz, η οποία, μετά και τη σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση που έλαβε όταν την άνοιξη του 2020 απέκτησε ισχυρή μειοψηφική συμμετοχή σε αυτήν το fund CVC, φιλοδοξεί να μετατραπεί σε «γειτονιά αγορών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο LinkedIn ο κ. Χατζηγεωργίου.

Ηδη η Skroutz έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια από απλή μηχανή αναζήτησης τιμών στο μεγαλύτερο εγχώριο marketplace. Στο πλαίσιο της μετεξέλιξης αυτής, από τον Απρίλιο του 2022 η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει εκτός από νέες υπηρεσίες και επιπλέον περιεχόμενο, όπως βίντεο με κριτικές για προϊόντα, ενημερωτικά βίντεο και βίντεο με συμβουλές κ.ά.

Ολη η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω κινητού τηλεφώνου ή υπολογιστή.

Θυρίδες παραλαβής

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των υπηρεσιών που ήδη ανέπτυξε το 2021 η Skroutz, το 2022 σχεδιάζει την αύξηση των αυτόματων θυρίδων παραλαβής προϊόντων (Skroutz Points) από 24 που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 250 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία σχεδιάζει ταχύτερη ανάπτυξη αυτής της υπηρεσίας, όμως τα μηχανήματα – θυρίδες είναι σε έλλειψη τόσο λόγω των προβλημάτων σε πρώτες ύλες όσο και λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία προκλήθηκε από την εκρηκτική αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου, στόχος είναι εντός του 2022 οι καταναλωτές στην Αθήνα να μπορούν να παραλαμβάνουν προϊόντα που αφορούν επιλεγμένους κωδικούς εντός μιας ώρας από την παραγγελία.

Εξάλλου, μέσα στο 2022 η Skroutz σκοπεύει να προσθέσει περισσότερες προσφορές και προνόμια στη συνδρομητική υπηρεσία Skroutz Plus, στην οποία έχουν ήδη εγγραφεί περί τους 50.000 αγοραστές. Υπενθυμίζεται ότι βάσει της υπηρεσίας αυτής, με μία ετήσια συνδρομή 17 ευρώ οι συνδρομητές κερδίζουν δωρεάν μεταφορικά για αγορές αξίας άνω των 15 ευρώ και βάρους έως και 14 κιλών.

Το 2021 ο παραγόμενος τζίρος για τα συνεργαζόμενα με τη Skroutz καταστήματα αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, από 940 εκατ. ευρώ το 2020. Πλέον η εταιρεία αριθμεί 700 άτομα προσωπικό, προχωρώντας σε 280 προσλήψεις μόνο μέσα στο 2021. Μετά την απόκτηση και εταιρείας ταχυμεταφορών το 2021, η εταιρεία διαθέτει στόλο 300 βαν, εκ των οποίων τα 34 ηλεκτρικά και 400 οδηγούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή