Πέντε εμπορικά πάρκα σχεδιάζει η Trade Estates

Πέντε εμπορικά πάρκα σχεδιάζει η Trade Estates

«Πλώρη» για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και μετά κι εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, βάζει η Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή.

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πλώρη» για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και μετά κι εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, βάζει η Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή. Μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχει προχωρήσει σημαντικά και το ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα, που έχει θέσει σε εφαρμογή η διοίκηση της εταιρείας για την ανάπτυξη, αλλά και η απόκτηση νέων ακινήτων, ώστε να ενισχυθεί και το μέγεθος του χαρτοφυλακίου.

Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, στόχος είναι μέχρι το 2023 η αξία του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της εταιρείας να αυξηθεί κατά σχεδόν 300 εκατ. ευρώ, από τα περίπου 180 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα, σε σχεδόν 500 εκατ. ευρώ. Για να συμβεί αυτό, δρομολογεί σειρά νέων εμπορικών πάρκων, που θα αναπτυχθούν σε Αττική, Πάτρα και Κρήτη. Η Trade Estates έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Ten Brinke Hellas. Οι δύο όμιλοι έχουν συστήσει δύο κοινοπρακτικά «οχήματα» ειδικού σκοπού, που έχουν αποκτήσει και αναπτύσσουν εμπορικά εκτάσεις σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Η εταιρεία στοχεύει στην είσοδο στο Χρηματιστήριο από το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Στην Πάτρα θα αξιοποιηθεί η έκταση της πρώην ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων, επιφανείας 21,5 στρεμμάτων, που αποκτήθηκε πέρυσι μέσω πλειστηριασμού αντί 3,3 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, στο Ηράκλειο της Κρήτης σχεδιάζεται ένα εμπορικό πάρκο της τάξεως των 25.000 τ.μ. σε έκταση 50 στρεμμάτων, με το ύψος της επένδυσης να υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 40 εκατ. ευρώ. Μόλις ολοκληρωθούν οι αναπτύξεις, τα εμπορικά πάρκα θα αποκτηθούν από την Trade Estates. Οι δύο πλευρές βρίσκονται επίσης σε συζητήσεις με αντικείμενο την απόκτηση του εμπορικού πάρκου που ολοκληρώνει αυτήν την περίοδο η Ten Brinke Hellas στη συμβολή των οδών Κηφισού και Πειραιώς στο Μοσχάτο. Πρόκειται για ένα συγκρότημα συνολικής επιφανείας 15.000 τ.μ., το οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει το 70% των μισθωτών του. Στόχος είναι να λειτουργήσει το Πάσχα του 2022.

Ενα ακόμα σημαντικό έργο που δρομολογεί η Trade Estates είναι ασφαλώς το εμπορικό πάρκο επιφανείας 30.000 τ.μ.  στο ακίνητο του Ελληνικού. Εκεί, θα επενδυθούν 55 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνοντας καταστήματα μεγάλης επιφανείας, όπως ΙΚΕΑ και Intersport, του ομίλου Φουρλή, αλλά και αλυσίδες τρίτων εταιρειών. Το εμπορικό πάρκο θα κατασκευαστεί στον εμπορικό κόμβο που δημιουργείται στο βόρειο τμήμα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, δηλαδή στο τμήμα που έχει πρόσοψη προς τη Λ. Βουλιαγμένης. Το εμπορικό πάρκο της Trade Estates θα είναι όμορο του Vouliagmenis Mall, του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της χώρας με επιφάνεια 130.000 τ.μ.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας εισαγωγής των μετοχών της Trade Estates στο Χρηματιστήριο, αναμένεται να μειωθεί και το ποσοστό του ομίλου Φουρλή, ενδεχομένως και κάτω από το 50%. Στόχος είναι να διευρυνθεί σημαντικά η μετοχική σύνθεση, ώστε να αυξηθεί και η εμπορευσιμότητα των μετοχών. Επίσης, ο όμιλος στοχεύει και στην είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Trade Estates. Η εταιρεία φιλοδοξεί να αποτελέσει την πρώτη εξειδικευμένη του κλάδου των ΑΕΕΑΠ, καθώς θα επενδύσει αποκλειστικά σε εμπορικά ακίνητα ή logistics εμπορικών ομίλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή