Σε προσλήψεις προσωπικού προχωρούν οι αεροπορικές εταιρείες

Σε προσλήψεις προσωπικού προχωρούν οι αεροπορικές εταιρείες

Ισχυρές οι ενδείξεις για σταδιακή επιστροφή στην ανάκαμψη των αερομεταφορέων

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προσλήψεις προσωπικού προχωρούν οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, γεγονός που σηματοδοτεί τη σταδιακή επιστροφή στην ανάκαμψη του κλάδου των αερομεταφορών και τις διαφαινόμενες θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού. Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα η Aegean αναζητεί ολοένα και περισσότερο, όχι μόνον πιλότους και εργαζομένους που θα στελεχώσουν το πλήρωμα καμπίνας, αλλά και εξειδικευμένες ειδικότητες, όπως μηχανικούς αεροσκαφών, αναλυτές δεδομένων και άτομα που θα απασχοληθούν στην τεχνική βάση της αεροπορικής.

Πολλές, δηλαδή, από τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας υπηρετούν τον στρατηγικό στόχο του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας. Οπως άλλωστε έχει αναφέρει πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης στο «Κ Επιχειρείν», η Aegean «στηριζόμενη στη γνώση και τις δεξιότητες των ανθρώπων της και σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία, αναπτύσσει καινοτόμες εφαρμογές που αναβαθμίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία». Η αεροπορική αναμένεται το διάστημα 2022-2023 να παραλάβει ακόμη 22 νέα αεροσκάφη –από τα συνολικά 46– της οικογένειας neo της Airbus, που προστίθενται στα ήδη εννέα που έχουν ενταχθεί στον στόλο της. Κατά τη φετινή χρονιά, όπως αναφέρουν παράγοντες του κλάδου, οι αεροπορικές θα επιδιώξουν να γεφυρώσουν το χάσμα με το 2019, οπότε η πανδημία δεν είχε εκδηλωθεί και ο ελληνικός τουρισμός είχε καταγράψει ρεκόρ με 31,3 εκατ. αφίξεις. Ως εκ τούτου, προσωπικό, όπως πιλότους, αεροσυνοδούς και προγραμματιστές αναζητεί και η Sky Express που καλύπτει συνολικά 39 προορισμούς σε έξι χώρες, έχοντας εντάξει στον στόλο της έξι νέα αεροσκάφη Airbus 320neo και έξι νέα αεροσκάφη ATR72-600.

Η Aegean αναζητεί όχι μόνον πιλότους, αλλά και εξειδικευ- μένες ειδικότητες, όπως μηχανικούς αεροσκαφών και αναλυτές δεδομένων.

Με τους αερομεταφορείς να προσβλέπουν στην ανάκτηση του χαμένου εδάφους, ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της Aegean παραμένει η κατασκευή και λειτουργία εκπαιδευτικού κέντρου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στο παρελθόν, το κέντρο θα διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας, αλλά και υπερσύγχρονους ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει πλέον στην Ελλάδα όλο τον κύκλο των αναγκών του πτητικού προσωπικού της Aegean, των πιλότων, αλλά και των πληρωμάτων καμπίνας. Το ερώτημα όμως που τίθεται σχετίζεται με την πορεία των επιδόσεων των αερομεταφορών φέτος, με τις ενδείξεις ανάκαμψης να είναι σημαντικές, όπως προκύπτει από όσα ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ενωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) Γουίλι Γουόλς. «Οταν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, που επιβλήθηκαν τέλη του 2021, αρχίζουν να αίρονται, όπως σταδιακά συμβαίνει ήδη, αναμένεται ότι το διεθνές ταξίδι θα ανακάμψει επειδή είναι ξεκάθαρο ότι η ζήτηση παραμένει αρκετά ισχυρή», σημείωσε. Ως παράδειγμα χώρας όπου η ζήτηση παραμένει μεγάλη, ο Γουόλς ανέφερε τη Νότια Αφρική, όπου αρχικά υπήρξαν επιπτώσεις στις κρατήσεις όταν επιβλήθηκαν περιορισμοί στα τέλη Νοεμβρίου. Παρά όμως την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή, οι κρατήσεις αυξήθηκαν, γεγονός που επιβεβαιώνει την ισχυροποίηση της ζήτησης.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe), το 2020 διακινήθηκαν από τους αερολιμένες  1,4 δισ. λιγότεροι επιβάτες από το 2021, συγκριτικά με το 2019. Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες με το χαμηλότερο ρυθμό υποχώρησης επιβατικής κίνησης, που διαμορφώνεται σε -46,8%, σε σχέση με την περίοδο πριν εκδηλωθεί η πανδημία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή