Ασύρματο Ιντερνετ στις πτήσεις της Aegean

Ασύρματο Ιντερνετ στις πτήσεις της Aegean

Πρόσβαση σε ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο (Wi-Fi) διαθέτουν από χθες οι επιβάτες της Aegean που ταξιδεύουν με ένα από τα κατάλληλα εξοπλισμένα νέα αεροσκάφη της Airbus, neo.

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσβαση σε ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο (Wi-Fi) διαθέτουν από χθες οι επιβάτες της Aegean που ταξιδεύουν με ένα από τα κατάλληλα εξοπλισμένα νέα αεροσκάφη της Airbus, neo. Η υπηρεσία Aegean Wi-Fi onboard για περιήγηση στο Ιντερνετ και πρόσβαση σε ψυχαγωγικό περιεχόμενο εν πτήσει μέσω της νέας πλατφόρμας της Aegean κατέστη εφικτή λόγω των τεχνολογικών δυνατοτήτων που προσφέρει ο νέος στόλος των 46 αεροσκαφών Airbus 320 και 321neo. Οι επιβάτες της αεροπορικής έχουν στη διάθεσή τους τρεις επιλογές, δηλαδή «Free 10» για δωρεάν δοκιμαστική χρήση της υπηρεσίας για δέκα λεπτά, «Text and surf» και «Stream».

Το πακέτο «Text and surf», που κοστίζει 4 ευρώ και προσφέρεται δωρεάν στα μέλη της βαθμίδας Gold του προγράμματος Miles+Bonus με ταχύτητα έως 1,5 Mpbs, επιτρέπει την περιήγηση στο Διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον έλεγχο των email σε όλη την πτήση. Το «Stream», που κοστίζει 9 ευρώ και είναι δωρεάν για τους επιβάτες των θέσεων Business, είναι κατάλληλο για streaming μουσικής ή βίντεο, διαθέτοντας ταχύτητες έως 15 Mbps.

Οι χρεώσεις του Ιντερνετ εν πτήσει της Aegean είναι ανταγωνιστικές σε σύγκριση με άλλες αεροπορικές, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς. Ενδεικτικά, η Emirates, βάσει της απόστασης της πτήσης, διαθέτει από 3 έως 6 δολάρια το πακέτο για χρήση μόνο εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, με το κόστος να κυμαίνεται από 10 έως 20 δολ. για Wi-Fi σε όλη την πτήση. Στην Air France είναι δωρεάν η χρήση εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, με τον γαλλικό αερομεταφορέα να χρεώνει κλιμακωτά –βάσει της απόστασης της διαδρομής– 3, 5 και 8 ευρώ μόνο για περιήγηση, ενώ το streaming κοστίζει 30 ευρώ.

Η Aegean έχει αναβαθμίσει την πλατφόρμα του περιεχομένου της, που περιλαμβάνει πλουσιότερο οπτικοακουστικό περιεχόμενο.

Η Aegean έχει αναβαθμίσει την πλατφόρμα του περιεχομένου της, που περιλαμβάνει πλουσιότερο οπτικοακουστικό περιεχόμενο (σειρά, παιδικά προγράμματα κτλ.). Η ανάπτυξη της υπηρεσίας Wi-Fi onboard στηρίχθηκε στην τεχνολογική πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αέρος (EAN). Πρόκειται, όπως ανακοίνωσε η Aegean, για την κορυφαία εφαρμογή ευρυζωνικού Ιντερνετ εν πτήσει στην Ευρώπη, με την ελληνική αεροπορική να έχει συνεργαστεί με την εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών Inmarsat, τη γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom και τη γαλλική τεχνολογική εταιρεία Display Interactive.

«Οι επενδύσεις μας σε σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές και στον τεχνολογικό μετασχηματισμό της Aegean δεν σταμάτησαν να υλοποιούνται ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης που τόσο έπληξε τον κλάδο. Η παροχή Ιντερνετ εν πτήσει αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο για εμάς και για τη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους επιβάτες μας μια ποιοτική και διαρκώς αναβαθμισμένη ταξιδιωτική εμπειρία», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης.

«Η τεχνολογική λύση που προσφέρουμε παρουσιάζει σημαντική διείσδυση στον κλάδο και ήδη χαίρει της προτίμησης των κορυφαίων της αεροπορικής αγοράς στην Ευρώπη», σημείωσε ο Philippe Carette, πρόεδρος της Inmarsat Aviation.

«Για τους επιβάτες της Aegean, το ΕΑΝ προσφέρει μια απαράμιλλη εμπειρία συνδεσιμότητας όσο πετούν πάνω από την ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ για την εταιρεία αποτελεί μια εξαιρετικά έξυπνη επιχειρηματική κίνηση λόγω του μικρού σε μέγεθος, βάρος και απαιτήσεις συντήρησης εξοπλισμού», επισήμανε ο Rolf Nafziger, ανώτερος αντιπρόεδρος της Deutsche Telekom Global Carrier.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή