Η Μ. Τραυλού νέα πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Η Μ. Τραυλού νέα πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των 100 και πλέον ετών της ΕΕΕ.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κ. Μελίνα Τραυλού είναι η νέα πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Αναδείχθηκε πρώτη σε αριθμό ψήφων μεταξύ 42 υποψηφίων στις αρχαιρεσίες της Ενωσης που έλαβαν χώρα χθες, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του αντιπροσωπευτικού φορέα της ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας. Κύκλοι της ΕΕΕ χαρακτήριζαν αργά χθες το βράδυ «ευρεία και ενωτική» την ψηφοφορία και την επικράτηση της Ελληνίδας επιχειρηματία. Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των 100 και πλέον ετών της Ενωσης και διαδέχεται τον απερχόμενο και επί τέσσερις συνεχόμενες θητείες πρόεδρο κ. Θεόδωρο Βενιάμη.

Η γενική συνέλευση εξέλεξε τριάντα μέλη για το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο σήμερα αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλέξει πρόεδρο τη Μ. Τραυλού. Επίσης, θα εκλέξει τους αντιπροέδρους και τους άλλους εκπροσώπους της Ενωσης μεταξύ των 30 μελών. Να σημειωθεί πως δεύτερη σε ψήφους αναδείχθηκε άλλη μια γυναίκα, η κ. Μαρία Αγγελικούση, θυγατέρα του εκλιπόντος Γιάννη Αγγελικούση, ενώ στις πέντε πρώτες θέσεις βρίσκονται επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φραγκίσκος Κανελλάκης, εξάδελφος της κ. Μαρίας Αγγελικούση, αλλά και ο κ. Νικόλας Βενιάμης, γιος του απερχόμενου προέδρου κ. Θεόδωρου Βενιάμη. Η χθεσινή ψηφοφορία χαρακτηρίστηκε, σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν επί δεκαετίες τα τεκταινόμενα στην ΕΕΕ, ως μία με την ευρύτερη συμμετοχή τόσο ατόμων όσο και πλοίων που έχουν εγγράψει τα μέλη για να αυξήσουν τη βαρύτητα της ψήφου τους. Να σημειωθεί πως, στις αρχαιρεσίες της ΕΕΕ, τα δικαιώματα ψήφου κατανέμονται ανάλογα με τον αριθμό των πλοίων που έχει εγγεγραμμένα ο καθένας σε αυτήν και βάσει του οποίου καταβάλλεται και η ετήσια συνδρομή.

Η Μελίνα Τραυλού είναι επί σχεδόν δύο δεκαετίες επικεφαλής της ναυτιλιακής Neptune Lines, που ίδρυσε ο πατέρας της, Νίκος Τραυλός, το 1973 και ελέγχει και διαχειρίζεται μεικτό στόλο οχηματαγωγών αλλά και φορτηγών μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην. Hταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΕ και σε προηγούμενες θητείες, έχει πλούσια κοινωφελή δράση, ενώ έχει συμβάλει καίρια στην ανάπτυξη και διαχείριση του βραχίονα κοινωνικής προσφοράς της ΕΕΕ, της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ. Την προηγουμένη των εκλογών, ο απερχόμενος επικεφαλής της Ενωσης, Θ. Βενιάμης, απέστειλε επιστολή σε όλα τα μέλη με την οποία τα ευχαριστεί για τη στήριξη που του παρείχαν διαχρονικά. Στην αποδρομή της σημειώνει πως «χαίρομαι που παραδίδω μια Ενωση μεγάλη, οικονομικά εύρωστη, εξωστρεφή και υπολογίσιμη, με σεβαστή φωνή εντός και εκτός Ελλάδος, όπως αρμόζει και αξίζει στη ναυτιλία των Ελλήνων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή