CEO Deutsche Telekom: Δικαιωνόμαστε για τον διπλασιασμό επενδύσεων στην Ελλάδα

CEO Deutsche Telekom: Δικαιωνόμαστε για τον διπλασιασμό επενδύσεων στην Ελλάδα

Σε έργα εγκατάστασης του δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH), που υλοποιεί ο όμιλος ΟΤΕ στην Ελλάδα, βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Deutsche Telekom (DT), Τιμόθεος Χέτγκες, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έργα εγκατάστασης του δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH), που υλοποιεί ο όμιλος ΟΤΕ στην Ελλάδα, βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Deutsche Telekom (DT), Τιμόθεος Χέτγκες, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας. Ο επικεφαλής του μεγαλομετόχου του εισηγμένου ομίλου τηλεπικοινωνιών συνομίλησε με τους ανθρώπους του ομίλου ΟΤΕ που υλοποιούν το έργο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, και παρακολούθησε όλη τη διαδικασία, από το σκάψιμο της μικροτάφρου και το πέρασμα της οπτικής ίνας, μέχρι τη σύνδεση με την καμπίνα και τον τελικό χρήστη.

«Τα έργα προχωράνε δυναμικά. Μπράβο στους ανθρώπους μας στην Ελλάδα που έσπευσαν να κάνουν πράξη τη δέσμευσή μας για την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας», ανέφερε. «Στην εποχή του Artificial Intelligence, των Big Data και του Metaverse, η οπτική ίνα είναι δύναμη προόδου. Κάθε περιοχή που αποκτά πρόσβαση σε FTTH, αναβαθμίζεται. Γι’ αυτό αυτή η επένδυση είναι τόσο σημαντική», πρόσθετε.

Ο CEO της Deutsche Telekom T. Χέτγκες επισκέφθηκε έργα εγκατάστασης οπτικών ινών από τον ΟΤΕ στη Μεταμόρφωση.

«Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα για τη Γερμανία […] Διαπίστωσα κατά την επίσκεψή μου στην Αθήνα τη διάθεση που υπάρχει για αλλαγή και για καινούργια εγχειρήματα. […] Η επίσκεψή μου έγινε σε συνέχεια της πρόσκλησης του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για να συζητήσουμε την αναγκαιότητα για μία ενιαία ψηφιακή αγορά. Η βούληση της Ελλάδας να πραγματοποιήσει αλλαγές δικαιώνει την απόφασή μας για διπλασιασμό των επενδύσεών μας στην Ελλάδα», σχολίασε σε ανάρτησή του ο CEO της DT.

Μέχρι το 2027, ο ΟΤΕ προγραμματίζει συνολικές επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ, μέσω των οποίων θα καταστεί εφικτή η κάλυψη των 2/3 των γραμμών της Ελλάδας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Σήμερα, οι γραμμές FTTH του ομίλου ανέρχονται σε 560.000.

Στο μέτωπο των έργων οπτικής ίνας στη Μεταμόρφωση μαζί με τον Tim Höttges, βρέθηκαν η επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, Dominique Leroy και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ. «Συνεπείς στη δέσμευσή μας, επιταχύνουμε την υλοποίηση του δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση, δημιουργώντας τις υποδομές που θα καλύψουν τις ψηφιακές ανάγκες της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες. Είναι ένα δύσκολο έργο με τεράστια σημασία για τη χώρα, και συνάμα μια μεγάλη πρόκληση για τον όμιλο ΟΤΕ. Είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχουμε», σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή