Θεσσαλονίκη: Έντονη κινητικότητα στην κτηματαγορά

Θεσσαλονίκη: Έντονη κινητικότητα στην κτηματαγορά

Στο στόχαστρο των επενδυτών της αγοράς ακινήτων, επιχειρήσεων αλλά και ξενοδοχειακών ομίλων βρίσκεται πλέον η αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο των επενδυτών της αγοράς ακινήτων, επιχειρήσεων αλλά και ξενοδοχειακών ομίλων βρίσκεται πλέον η αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν χθες οι συμμετέχοντες στο συνέδριο Prodexpo North για τις εξελίξεις και προοπτικές της αγοράς ακινήτων στη Βόρεια Ελλάδα.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Alumil, Γιώργου Μυλωνά, ότι «χώροι γραφείων που θα συνδυάζουν και χρήση κατοικιών θα έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση στο μέλλον στη Θεσσαλονίκη». Μια τέτοια ανάπτυξη –η μεγαλύτερη που γίνεται αυτή την περίοδο στην πόλη– προωθείται από το σχήμα των εταιρειών Dimand Real Estate και Prodea Investments στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, στην οδό 26ης Οκτωβρίου. Το Hub26 Thessaloniki Office Complex, που κατασκευάζεται ήδη από την ΤΕΡΝΑ, θα προσφέρει 20.000 τ.μ. γραφείων, που θα συνδυάζουν όμως και χρήση κατοικίας για τους εργαζομένους στο νέο αυτό «πράσινο» συγκρότημα. Στόχος των επενδυτών είναι να προσελκύσουν νέες εταιρείες στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να προσεγγίσει τα 35 εκατ. ευρώ.

Σημαντικές προοπτικές για σύγχρονους χώρους γραφείων και ξενοδοχεία, ενώ υλοποιούνται μεγάλα έργα υποδομής.

Τις πολύ σημαντικές προοπτικές της Θεσσαλονίκης και ως τουριστικού προορισμού επιβεβαίωσαν χθες και στελέχη του κλάδου της φιλοξενίας, όπως ο Ρόνι Αλόνι, γεν. διευθυντής του ομίλου Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean (μέλος του ομίλου Fattal από το Ισραήλ), αλλά και ο Λέον Αβιγαντ, ιδρυτικό στέλεχος της επίσης ισραηλινής Brown Hotels. Σύμφωνα με τον κ. Αλόνι, οι προοπτικές ανάπτυξης του τομέα της φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ σημαντικές, καθώς διαθέτει ένα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο, ενώ παράλληλα αποτελεί κι έναν εξαιρετικό συγκοινωνιακό κόμβο για όλη την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Ο όμιλος Leonardo σχεδιάζει να λειτουργήσει ένα νέο ξενοδοχείο, δυναμικότητας 140 δωματίων, σε ακίνητο που έχει αποκτήσει στην οδό Τσιμισκή 1. Δύο νέα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζει και η Brown Hotels, το ιστορικό ξενοδοχείο «Βιέννη» στο κέντρο της πόλης και το «Πυθαγόρειον», που θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2023, στο κτίριο της πρώην καπναποθήκης Μιχαηλίδη.

Από την πλευρά του, ο Γεώργιος Κορμάς, ανώτερος γενικός διευθυντής της Τρ. Πειραιώς, σημείωσε ότι αν η κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία καταλαγιάσει στους επόμενους 8-10 μήνες, τότε η ελληνική αγορά ακινήτων δεν πρόκειται να επηρεαστεί αρνητικά (καθώς υπάρχει χρονοκαθυστέρηση στην αντίδραση στις κρίσεις).

Οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης υποστηρίζονται και από σειρά έργων υποδομής και αναπλάσεων, όπως το μετρό, η κατασκευή του οποίου έχει προχωρήσει σε ποσοστό άνω του 80%, η ανάπλαση της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, η επέκταση της Προβλήτας ΣΤ΄ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το έργο δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου πολιτισμού και αναψυχής στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή