Νο1 ταξιδιωτικός προορισμός η Ελλάδα για την Thomas Cook

Νο1 ταξιδιωτικός προορισμός η Ελλάδα για την Thomas Cook

Το 30% των τουριστικών κρατήσεων του ταξιδιωτικού οργανισμού αφορά ελληνικούς προορισμούς

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα αποτελεί αυτή τη στιγμή τον προορισμό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και αυτή τη στιγμή το 30% των κρατήσεών μας είναι για την Ελλάδα, ενώ οι κρατήσεις για ορισμένα δημοφιλή ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος, είναι ήδη επτά φορές περισσότερες από πέρυσι», τόνισε ο Alan French, διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook. Η Thomas Cook, που κατέρρευσε το 2019 και εξαγοράστηκε από τη Fosun Tourism Group, λειτουργεί πλέον αποκλειστικά ως μια διαδικτυακή ταξιδιωτική επιχείρηση. «Αυτή τη στιγμή το 30% των κρατήσεών μας είναι για την Ελλάδα, ποσοστό υψηλότερο από ό,τι στην Ισπανία συνολικά», προσέθεσε κατά τη διάρκεια παρουσίασης του ομίλου χθες στην Αθήνα.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το 2022. Για τους ταξιδιώτες της Thomas Cook αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς και αναμένουμε ότι η δημοτικότητα αυτή θα διατηρηθεί», δήλωσε ο Al. French, προσθέτοντας πως είναι στρατηγική απόφαση του ομίλου να επεκτείνει τις δραστηριότητές του εδώ με νέες συνεργασίες με ελληνικές επιχειρήσεις της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Για τους πελάτες της Thomas Cook, η Ρόδος είναι το πιο δημοφιλές ελληνικό νησί, ακολουθούμενη από την Κρήτη, την Κω, την Κέρκυρα και τη Σαντορίνη. Για όλους αυτούς τους προορισμούς υπάρχει ήδη αρκετά μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις σε σχέση με το 2021: οι κρατήσεις για τη Ρόδο είναι 7 φορές περισσότερες από πέρυσι, για την Κω 5,2 φορές, για την Κρήτη 4,6, για τη Σαντορίνη 3,9 φορές και για την Κέρκυρα είναι 3,6 φορές.

Οσον αφορά τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία, ο επικεφαλής της Thomas Cook σημείωσε ότι οι κρατήσεις είναι υψηλότερες τώρα από ό,τι πριν από έξι εβδομάδες και οι πελάτες φαίνεται να ανησυχούν λιγότερο για τον πόλεμο. Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι πελάτες κάνουν κράτηση ακόμη πιο κοντά στην αναχώρηση από πέρυσι. Ετσι, αυτή τη στιγμή το 52% των κρατήσεων της Thomas Cook είναι για τις επόμενες 10 εβδομάδες».

Η μέση ταξιδιωτική δαπάνη για τις διακοπές των ταξιδιωτών της Thomas Cook στην Ελλάδα υπολογίζεται στις 2.600 ευρώ, 5% υψηλότερη από πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή