Jumbo: Χαμένες χρονιές το 2022 και το 2023, εκτιμά ο Απ. Βακάκης

Jumbo: Χαμένες χρονιές το 2022 και το 2023, εκτιμά ο Απ. Βακάκης

«Οδεύουμε στην τέλεια καταιγίδα», ανέφερε ο επικεφαλής της Jumbo, που εμφανίζεται απαισιό- δοξος για την ελληνική και τη διεθνή οικονομία.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια στην τέλεια καταιγίδα». Με αυτή τη φράση και με το γνωστό δηκτικό του ύφος ο βασικός μέτοχος και επικεφαλής της Jumbo κ. Απόστολος Βακάκης περιέγραψε χθες με τα πλέον μελανά χρώματα το παρόν και κυρίως το μέλλον για την οικονομία, ελληνική και παγκόσμια. Την ίδια στιγμή, πάντως, έσπευσε να τονίσει ότι, παρά τις πολύ μεγάλες αυξήσεις σε διάφορες παραμέτρους κόστους, ο όμιλος δεν θα προχωρήσει σε υπερβολικές ανατιμήσεις, καθώς, όπως τόνισε, «εάν ξεχάσουμε τον καταναλωτή, θα έχουμε υποθηκεύσει την ίδια την επιχείρηση», σε βάρος βεβαίως των μεικτών περιθωρίων κέρδους και των κερδών.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση μετόχου για ποιο λόγο το εύρος της τιμής αγοράς μετοχών στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς μετοχών είναι 1 έως 13 ευρώ, ποσό που χαρακτηρίζεται χαμηλό δεδομένων των πολύ καλών αποτελεσμάτων της Jumbo, ο κ. Βακάκης είπε χαρακτηριστικά: «Το 2022 και το 2023 είναι μετά βεβαιότητας χαμένες χρονιές. Δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία κανενός για τα μελλούμενα. Οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια στην τέλεια καταιγίδα. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από τις κεντρικές τράπεζες είναι τελείως αντιφατικές με την πραγματικότητα που βιώνουμε σε ό,τι αφορά το παρόν και το εγγύς μέλλον». Ειδικά για το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών υποστήριξε: «Η στρατηγική της Jumbo βασίζεται στο ότι η μετοχή που αγοράζει κάποιος την έχει για πάντα, για τα παιδιά του, απολαμβάνει μια μερισματική πολιτική που είναι πάντοτε γενναιόδωρη. Μια συνετή διοίκηση δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να ενθαρρύνει κινήσεις οι οποίες σε περιβάλλον τεράστιας αστάθειας θα δημιουργούσαν ένα λόγο περί αύξησης της αξίας της μετοχής. Οσο εγώ κάθομαι σε αυτή την καρέκλα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσω τον επενδυτή συνεταίρο ως κάποιον αισιόδοξο βλάκα».

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Οποιος αγνοήσει τα σημάδια, ο Θεός να τον βοηθήσει, διότι θα τον χρειαστεί. Ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει τι σημαίνει μια σχέση ευρώ δολαρίου 1:1, ποιες είναι οι μεσοπρόθεσμες επιπλοκές του πολέμου και για ποιο λόγο η Ασία προχωρεί σε δυναμικά lockdowns. Εμείς ζούμε με την ευχή ότι η πανδημία φτάνει στο τέλος της και ούτε είμαστε συνειδητοποιημένοι για τις παραλλαγές που υπάρχουν».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα έναρξης λειτουργίας νέων καταστημάτων, ο κ. Βακάκης επανέλαβε ότι φέτος μετά το κατάστημα στη Μυτιλήνη θα ανοίξει μόνο ακόμη ένα στη Ρουμανία και μετατίθεται για το 2023 η λειτουργία τριών φυσικών καταστημάτων σε Κύπρο και Ρουμανία, καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος στη Ρουμανία. Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη λειτουργία καταστήματος στο Ισραήλ στο πλαίσιο της συμφωνίας franchising που έχει με τη Fox Group, επισήμανε ότι το καλοκαίρι θα διαφανούν οι προθέσεις του συνεργάτη για το εάν προτίθεται να ανοίξει το πρώτο κατάστημα το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή