«Γκάζι» από ΟΤΕ για την επέκταση οπτικής ίνας

«Γκάζι» από ΟΤΕ για την επέκταση οπτικής ίνας

Τις επενδύσεις σε υποδομές ευρυζωνικότητας και δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) εντατικοποιεί ο ΟΤΕ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου τηλεπικοινωνιών, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση.

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις επενδύσεις σε υποδομές ευρυζωνικότητας και δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) εντατικοποιεί ο ΟΤΕ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου τηλεπικοινωνιών, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση. Ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι το κόστος έχει αυξηθεί (σ.σ. λόγω των ευρύτερων ανατιμήσεων) για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου, χωρίς όμως να προκαλείται σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα του ΟΤΕ, ως συνέπεια του σχεδίου διαχείρισης που έχει τεθεί σε εφαρμογή. «Η εταιρεία είναι ώριμη και έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις», διαβεβαίωσε.

Αναφερθείς στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι το 2021 ο όμιλος παρείχε πρόσβαση σε υποδομή οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home / FTTH) σε περισσότερα από 560.000 σπίτια κι επιχειρήσεις, κατ’ εφαρμογήν της στρατηγικής για τη δημιουργία της υποδομής FTTH στα 2/3 της χώρας. «Σκοπεύουμε να φθάσουμε το ένα εκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2022 και τα τρία εκατομμύρια έως το 2027. Εχουμε δεσμεύσει γι’ αυτό σημαντικούς πόρους, αυξάνοντας τις επενδύσεις μας σε πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξαετία. Οι επενδύσεις αυτές είναι το “κλειδί” για την επιτυχία μας, για τις μελλοντικές μας επιδόσεις και για τη συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Τσαμάζ.

Εν τω μεταξύ, ο ΟΤΕ προχωρεί στην αναβάθμιση, εντελώς δωρεάν, των ταχυτήτων Διαδικτύου στις περιοχές όπου δεν έχουν φθάσει ακόμη τα δίκτυα οπτικών ινών μέχρι το σπίτι, με βάση την τεχνολογία της οπτικής ίνας μέχρι την καμπίνα (Fiber to the Cabinet).

Εως το τέλος της χρονιάς θα φθάσει σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Στον τομέα της κινητής, όπως ανέφερε ο κ. Τσαμάζ, ο ΟΤΕ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει αυξήσει την πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του 5G σε 80%, ποσοστό που θα ανέλθει σε σχεδόν 100% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρουμε, η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών μας και η ευελιξία που παρέχουμε στην εξυπηρέτηση διατηρούν την ικανοποίηση των πελατών μας σε υψηλά επίπεδα», είπε στη χθεσινή γενική συνέλευση.

Για την Cosmote TV, ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι ο ΟΤΕ συνεχίζει να επενδύει σε ποιοτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, «διασφαλίζοντας αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων και διοργανώσεων και εμπλουτίζοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες Over the Top». Η συνδρομητική τηλεόραση του ομίλου εξασφάλισε πρόσφατα τα πνευματικά δικαιώματα για τη μετάδοση των αγώνων του Ολυμπιακού.

Ο όμιλος επιδιώκει να ισχυροποιήσει την παρουσία του και στον τομέα των έργων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ICT), «στηρίζοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων».

Για φέτος, η συνολική αμοιβή του ΟΤΕ προς τους μετόχους θα διαμορφωθεί σε 500 εκατ. ευρώ, θα είναι αυξημένη κατά 5% σε σύγκριση με το 2021 και θα επιμεριστεί ισόποσα σε μερίσματα και αγορές ιδίων μετοχών. «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ανταμείβουμε την υποστήριξή σας με ισχυρές λειτουργικές και οικονομικές επιδόσεις. Παράλληλα, υλοποιούμε μια ουσιαστική πολιτική αμοιβών, που περιλαμβάνει την πολιτική μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών που έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή για το 2022», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή