Σε τροχιά υλοποίησης νέων επενδύσεων η Premia

Σε τροχιά υλοποίησης νέων επενδύσεων η Premia

Επενδύσεις της τάξεως των 100-150 εκατ. ευρώ μέχρι τα μέσα του 2023 προσδοκά να υλοποιήσει η διοίκηση της Premia Properties ΑΕΕΑΠ.

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις της τάξεως των 100-150 εκατ. ευρώ μέχρι τα μέσα του 2023 προσδοκά να υλοποιήσει η διοίκηση της Premia Properties ΑΕΕΑΠ. Μάλιστα, όπως ανέφερε χθες ο Κων. Μαρκάζος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί μια νέα συμφωνία στον τομέα των logistics, καθώς η εταιρεία ολοκληρώνει αυτή την περίοδο τη σχετική διαδικασία. Θα αφορά ακίνητο σύγχρονων προδιαγραφών σε σημείο μεγάλης ζήτησης. Υπενθυμίζεται ότι τα logistics έχουν αποτελέσει στρατηγικό στόχο της εταιρείας, αποτελώντας το σημαντικότερο τμήμα του χαρτοφυλακίου της Premia, με αξία της τάξεως των 115 εκατ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 50% της συνολικής αξίας των ακινήτων που ελέγχει η εισηγμένη, το οποίο σήμερα ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ. Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων logistics που ελέγχει η εταιρεία ανέρχεται σε 173.000 τ.μ. και είναι μισθωμένα σε εταιρείες, όπως Σκλαβενίτης, Goldair, Henkel και Friesland.

Αυτή την περίοδο εξετάζει συμφωνίες για την αγορά τουλάχιστον 10 επιμέρους ακινήτων.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες η εταιρεία, σε συνεργασία με την Dimand Real Estate και το αμερικανικό επενδυτικό fund HIG, αλλά και τους άλλους διεκδικητές, αναμένουν την τελική απόφαση της Alpha Bank, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτός απροόπτου, εντός της επόμενης εβδομάδας. Η Premia συμμετέχει στο σχετικό σχήμα με 25%. Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της συναλλαγής είναι ο μετασχηματισμός της Alpha Aστικά Ακίνητα, η οποία θα «προικιστεί» με ακίνητη περιουσία της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ. Μέρος αυτής αφορά ολοκληρωμένα ακίνητα εισοδήματος, ακίνητα που προορίζονται για πώληση και κτίρια που δύνανται να ανακατασκευαστούν και να αλλάξουν χρήση, ώστε να μεγιστοποιηθεί η αξία τους.

Οπως ανέφερε ο κ. Μαρκάζος, αυτή την περίοδο η Premia εξετάζει συμφωνίες για την αγορά τουλάχιστον 10 επιμέρους ακινήτων (έτοιμα ή υπό ανάπτυξη) συνολικής αξίας 100 εκατ. ευρώ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτευχθεί νωρίτερα (π.χ. 2024) ο στόχος για την αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της εταιρείας σε 500 εκατ. ευρώ, που αρχικά έχει οριοθετηθεί για το 2025. Παράλληλα, η πρόσφατη συμφωνία για την απόκτηση των εγκαταστάσεων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα έχει ολοκληρωθεί και ήδη προχωρούν τα πρώτα έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, ενώ, κατά τον κ. Μαρκάζο, «θα μας ενδιέφερε το μοντέλο της συμφωνίας αυτής να το ακολουθήσουμε και με άλλα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα». Υπενθυμίζεται ότι η Premia συμφώνησε να αποκτήσει τις κτιριακές υποδομές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και να τις επαναμισθώσει πίσω στα εκπαιδευτήρια για περίοδο 15 ετών (με ετήσιο ενοίκιο 1,3 εκατ. ευρώ), μετά το πέρας της οποίας υπάρχει το δικαίωμα της επαναγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή