Στη Βουλή οδεύει η σύμβαση για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο

Στη Βουλή οδεύει η σύμβαση για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κατατεθεί προς κύρωση η σύμβαση παραχώρησης στο σχήμα Goldair – ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Στη Βουλή οδεύει η σύμβαση για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο-1

Το σχήμα Goldair – ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ έχει ολοκληρώσει τη χρηματοδοτική συμφωνία του έργου.

Το έργο θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο για τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον χάρτη των logistics, με κύρια χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κατηγορίας ακινήτων να είναι ο κατακερματισμός και η έλλειψη ποιοτικών χώρων. Σύμφωνα με έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας ακινήτων Δανός / BNB Paribas Real Estate, η περιοχή του Θριασίου, μαζί με τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, αποτελεί τη νέα «Μέκκα» των επενδύσεων στον τομέα των χώρων αποθήκευσης και διανομής. Και αυτό διότι το επενδυτικό ενδιαφέρον, λόγω και της άνθησης του ηλεκτρονικού εμπορίου για χώρους logistics, έχει εκτοξευθεί, ενώ ακόμη και οι δευτερεύουσες περιοχές, όπως τα Οινόφυτα και το Μαρκόπουλο προσελκύουν ενδιαφέρον. Ως εκ τούτου, η αγορά των logistics και των βιομηχανικών χώρων παρουσιάζει εξαιρετικές επιδόσεις την τελευταία διετία με σημαντική αύξηση των συναλλαγών και των ενοικίων. Σύμφωνα με τη Δανός, οι αποθηκευτικοί χώροι που απέκτησαν χρήστες αυξάνονται σταθερά από το 2015. Πριν, δηλαδή, από επτά χρόνια οι χώροι εφοδιαστικής αλυσίδας αντιστοιχούσαν σε λίγο περισσότερο από 50.000 τετραγωνικά μέτρα, μέγεθος που έχει πενταπλασιαστεί βάσει των στοιχείων για το πρώτο τρίμηνο της Δανός / BNB Paribas. Ως εκ τούτου έχουν αυξηθεί και τα ενοίκια που διαμορφώνονται σε περίπου 5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, από 3,5 ευρώ το 2015 για ακίνητα σε περιοχές υψηλής ζήτησης. Ο μέσος όρος, όμως, των μισθωμάτων είναι χαμηλότερος και διαμορφώνεται σε περίπου 4 ευρώ, από 2 ευρώ ανά τ.μ. πριν από μία επταετία.

Το σχεδιαζόμενο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο θα ενισχύσει την προσφορά αποθηκευτικών χώρων, δεδομένου ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο κατακτά ολοένα και μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, καθιστώντας αναγκαίες τις επενδύσεις σε μεγάλες επιφάνειες αποθήκευσης και διανομής προϊόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή