H κερδοφορία το 2023 είναι πλέον ο βασικός στόχος της Blueground

H κερδοφορία το 2023 είναι πλέον ο βασικός στόχος της Blueground

Με φόντο ένα αβέβαιο περιβάλλον, όπου ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας ύφεσης γίνεται όλο και πιο ορατός, η νεοφυής εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων Blueground εξακολουθεί να στοχεύει στην είσοδό της στο Χρηματιστήριο, ενώ για το επόμενο διάστημα δίνει μεγάλη έμφαση στην επίτευξη κερδοφορίας

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο ένα αβέβαιο περιβάλλον, όπου ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας ύφεσης γίνεται όλο και πιο ορατός, η νεοφυής εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων Blueground εξακολουθεί να στοχεύει στην είσοδό της στο Χρηματιστήριο, ενώ για το επόμενο διάστημα δίνει μεγάλη έμφαση στην επίτευξη κερδοφορίας, κάτι που αποτελεί πλέον βασική επιδίωξη πολλών εταιρειών τεχνολογίας.

Η εταιρεία, η οποία έχει ήδη υπό την ομπρέλα της τη διαχείριση περισσότερων από 9.000 διαμερισμάτων και παρουσία σε 26 πόλεις παγκοσμίως, στοχεύει στην είσοδο σε νέες πόλεις το 2023, αλλά ενδεχομένως με βραδύτερο ρυθμό σε σύγκριση με το 2022.

Μιλώντας στην «Κ», ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Blueground Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου εξηγεί πως λόγω των συνθηκών (πληθωρισμός, κίνδυνος ύφεσης) «θα προσαρμόσουμε το επιχειρηματικό μας πλάνο με πιο προσεκτικά και στρατηγικά βήματα ανάπτυξης». «Το πλάνο μας σε μια πιο “κανονική” οικονομία ήταν να “ανοίγουμε” μία καινούργια πόλη κάθε μήνα, όπως περίπου κάναμε και το 2022», σημειώνει, όμως λόγω των συνθηκών η εταιρεία μπορεί να εισέλθει με πιο αργούς ρυθμούς, διατηρώντας τον στόχο για τη δημιουργία δικτύου 40.000 διαμερισμάτων σε 50 πόλεις μέχρι το 2025.

H εταιρεία διαχειρίζεται περισσότερα από 9.000 διαμερίσματα σε 26 πόλεις παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται πως η Blueground δραστηριοποιείται στην εκμίσθωση επιπλωμένων κατοικιών. Αφού έρθει σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες για τη μίσθωση των ακινήτων τους, προχωρεί στην επίπλωση και στον εξοπλισμό τους μετατρέποντάς τα σε χώρους υψηλών προδιαγραφών. Στη συνέχεια τα υπενοικιάζει για ένα μήνα ή και περισσότερο. «Στο πλαίσιο αυτό, κοιτάζουμε να επεκταθούμε όπως και πριν, αλλά με πιο έξυπνους τρόπους όσον αφορά την είσοδο σε νέες αγορές, με λιγότερα κεφάλαια ή με την προσθήκη και άλλων συνεργασιών», αναφέρει, επισημαίνοντας πως το 2022 η εταιρεία εισήλθε σε 10 νέες πόλεις. «Σίγουρα θα “ανοίξουμε” νέες πόλεις του χρόνου, το θέμα είναι πόσες θα είναι αυτές».

Η Blueground, που «σήκωσε» πριν από ένα χρόνο 180 εκατ. δολ., δηλώνει επαρκώς χρηματοδοτημένη, τα έσοδά της το 2021 ξεπέρασαν τα 145 εκατ. δολ., ενώ το 2022 αναμένεται να υπερβούν τα 310 εκατ. δολ. «Φέτος θα είμαστε στο όριο της λειτουργικής κερδοφορίας (break even), ενώ του χρόνου εκτιμώ πως θα είμαστε κερδοφόροι».

Οσον αφορά τη ζήτηση για τις υπηρεσίες της Blueground, το καλοκαίρι ήταν ίσως «το καλύτερο όσον αφορά το κομμάτι της ζήτησης», ωστόσο από δω και πέρα παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω του πληθωρισμού και του ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος. «Σχετικά με την επικείμενη ύφεση που προβλέπεται και τις πληθωριστικές τάσεις, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποια αλλαγή ή μείωση στη ζήτηση των υπηρεσιών μας, όμως είναι κάτι που παρακολουθούμε στενά και αναμένουμε να προκαλέσει μείωση του κύκλου εργασιών σε πολλούς τομείς. Ο στόχος μας ήταν και παραμένει να φτάσουμε να έχουμε παρουσία σε 50 πόλεις με 40.000 διαμερίσματα μέχρι το 2025 και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να εργαζόμαστε απρόσκοπτα», δηλώνει ο κ. Χατζηελευθερίου, τονίζοντας πως η εταιρεία εξακολουθεί να στοχεύει την είσοδό της στο Χρηματιστήριο τα επόμενα έτη, και όταν η αγορά «γυρίσει», θα το πραγματοποιήσει.

Εχοντας επενδύσει στην όμορη βραζιλιάνικη Tabas, κίνηση που σηματοδότησε την είσοδό της στη Λ. Αμερική, και έχοντας εγκαινιάσει πρόσφατα την αγορά της Ασίας (Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ), η Blueground αναζητεί νέες επενδύσεις ή και εξαγορές, εντοπίζοντας καλές ευκαιρίες σε ένα περιβάλλον όπου η αγορά τεχνολογίας βρίσκεται σε φάση διόρθωσης και οι αποτιμήσεις έχουν μειωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή