Νέες ρυθμίσεις για προσλήψεις και αμοιβές στον ΟΑΣΑ

Νέες ρυθμίσεις για προσλήψεις και αμοιβές στον ΟΑΣΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατάξεις για τις αμοιβές των μελών του Δ.Σ. του ΟΑΣΑ αλλά και των θυγατρικών του, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, τις προσλήψεις εργαζομένων αλλά και την παράταση σύμβασης παροχής υπηρεσιών οδικών μεταφορών περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται πως με κοινή υπουργική απόφαση θα καθοριστούν οι προϋποθέσεις και οι λεπτομέρειες αναζήτησης και επιστροφής του 10% της διαφοράς στις αποδοχές και παροχές που έχουν καταβληθεί σε εργαζομένους και μέλη Δ.Σ. της «Αττικό Μετρό» για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2010 έως την έναρξη ισχύος των προτεινόμενων διατάξεων. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου, το ποσό των διαφορών ανέρχεται στα 3,1 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 90% δεν αναζητείται, ενώ ποσοστό 10%, ήτοι 310.000 ευρώ, επιστρέφεται και αποτελεί έσοδο της εταιρείας.

Σύμφωνα με διατάξεις του νομοσχεδίου, που αφορούν μεταξύ άλλων την οργάνωση και τη λειτουργία των θυγατρικών του υπερταμείου, στην ομπρέλα του οποίου είναι και ο ΟΑΣΑ, οι προσλήψεις του προσωπικού του ομίλου ΟΑΣΑ με συμβάσεις εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου διενεργούνται ύστερα από δημόσια προκήρυξη, η οποία εγκρίνεται από το Δ.Σ. και ελέγχεται ως προς τη νομιμότητά της από το ΑΣΕΠ.

Καθορίζεται, επίσης, η διαδικασία πλήρωσης των οργανικών θέσεων γενικών διευθυντών των εταιρειών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τριετούς διάρκειας (κατόπιν δημόσιας προκήρυξης και αξιολόγησης από τριμελή επιτροπή κ.λπ.). Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου προσδιορίζονται τα κριτήρια πρόσληψης, η διάρκεια, οι αποδοχές και οι λοιποί όροι των σχετικών συμβάσεων.

Οσον αφορά τις αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές και αποζημιώσεις του προέδρου, CEO και εντεταλμένου συμβούλου, καθορίζονται κατόπιν αξιολόγησης και δεν υπερβαίνουν το 90% των αποδοχών και των επιδομάτων του προέδρου του Αρείου Πάγου. Τέλος, παρατείνονται για 1 έτος από τη λήξη τους οι συμβάσεις παροχής υπηρεσιών επιβατικών οδικών μεταφορών αλλά και οι συμβάσεις υπεκμίσθωσης που έχουν υπογραφεί μεταξύ του ΟΑΣΑ ή του ΟΣΕΘ αλλά και των οικείων ΚΤΕΛ. Στο πλαίσιο αυτό, προσαυξάνεται κατά 25% η υπηρεσία που τους έχει ανατεθεί και αφορά τις γραμμές, τα δρομολόγια, και τα οχηματοχιλιόμετρα. Οι δαπάνες για τις παραπάνω συμβάσεις αλλά και τη μίσθωση λεωφορείων εξαιρούνται από την κρατική επιδότηση του ΟΑΣΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή