Ελληνικό: 5.000-6.000 ευρώ/τ.μ. οι τιμές πώλησης κατοικιών

Ελληνικό: 5.000-6.000 ευρώ/τ.μ. οι τιμές πώλησης κατοικιών

Με τιμές πώλησης που θα κυμαίνονται μεταξύ 5.000-6.000 ευρώ/τ.μ. πρόκειται να ξεκινήσει, αρχής γενομένης από το 2023, η διαδικασία της προπώλησης της επόμενης «φουρνιάς» κατοικιών

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τιμές πώλησης που θα κυμαίνονται μεταξύ 5.000-6.000 ευρώ/τ.μ. πρόκειται να ξεκινήσει, αρχής γενομένης από το 2023, η διαδικασία της προπώλησης της επόμενης «φουρνιάς» κατοικιών, που έχει τεθεί σε τροχιά έναρξης υλοποίησης στο ακίνητο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Θα πρόκειται για περίπου 1.000-1.100 ακίνητα, τα οποία θα κατασκευαστούν σε τμήματα της έκτασης πάνω από τη Λ. Ποσειδώνος. Σύμφωνα με τον κ. Οδυσσέα Αθανασίου, διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, «πρόκειται για τιμές που κινούνται στο χαμηλό όριο των τιμών πώλησης νεόδμητων κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων και επομένως τα ακίνητα αυτά μπορούν να απευθυνθούν στο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται να αγοράσει νέο σπίτι στην περιοχή».

Από το 2023 η προπώληση της επόμενης «φουρνιάς» ακινήτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο σχετικής παρουσίασης για την πρόοδο των έργων στο Ελληνικό, στελέχη του ομίλου της Lamda Development ανέφεραν χθες ότι θα δημιουργηθούν δύο γειτονιές στο τμήμα του ακινήτου που συνορεύει με την περιοχή του Αλίμου και στο τμήμα που βρίσκεται κοντά στο σημείο του έργου της υπογειοποίησης της Λ. Ποσειδώνος. Η πρώτη γειτονιά θα προβλέπει πολυκατοικίες έως τεσσάρων ορόφων και περίπου 450 διαμερίσματα, και η δεύτερη γειτονιά θα περιλαμβάνει περίπου 600-650 διαμερίσματα, τα οποία θα επιμερίζονται σε λίγο υψηλότερα κτίρια, όπως επίσης και σε έναν πύργο ύψους 50 μέτρων και 15 ορόφων. Οι εργασίες κατασκευής για τα παραπάνω οικιστικά έργα προσδιορίζονται χρονικά για το τέλος του 2023 ή τις αρχές του 2024.

Ελληνικό: 5.000-6.000 ευρώ/τ.μ. οι τιμές πώλησης κατοικιών-1
Στο τέλος Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής των πρώτων συμβολαίων για τον Riviera Tower.

 

​​​​​​Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία υπογραφής συμβολαίων αγοραπωλησίας για τα 300 πολυτελή ακίνητα που θα κατασκευαστούν στο παραλιακό μέτωπο του ακινήτου, πέριξ της μαρίνας του Αγ. Κοσμά. Ο λόγος για τις 28 βίλες πολυτελείας, ένα επιπλέον οικιστικό συγκρότημα 115 πολυτελών διαμερισμάτων πίσω από τις εν λόγω βίλες, αλλά και για τον πύργο κατοικιών Riviera Tower, που θα περιλαμβάνει 170 διαμερίσματα. Με δεδομένο ότι έχουν προπωληθεί σχεδόν όλα τα εν λόγω πολυτελή ακίνητα, στόχος της Lamda Development είναι να προχωρήσει στη διαδικασία των συμβολαίων, ώστε να έχει και τα αντίστοιχα έσοδα. Η εισηγμένη προσβλέπει σε έσοδα 200 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους και συνολικά σε 450 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2023. «Στο τέλος Οκτωβρίου θα ξεκινήσουμε να υπογράφουμε τα πρώτα συμβόλαια για τον Riviera Tower, στοχεύοντας στην υπογραφή συμβολαίων για το 20% των προϋπολογισμένων πωλήσεων, δηλαδή για περίπου 90 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Αθανασίου. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει να γίνονται και τα συμβόλαια για τις πρώτες υπερπολυτελείς βίλες, όπου η Lamda έχει πωλήσει μόνο τα οικόπεδα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Lamda, τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτών των πρώτων κατοικιών στο Ελληνικό είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών της εταιρείας, ώστε να μειώσουν την ανάγκη για αξιοποίηση των δανείων που έχει συμφωνήσει να λάβει από την Τράπεζα Πειραιώς και τη Eurobank. «Με βάση το τωρινό χρηματοδοτικό μας πλάνο των 2,5 δισ. ευρώ, η ίδια συμμετοχή αφορά τα 650 εκατ. ευρώ που αντλήσαμε από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, δηλαδή περίπου 25% του συνόλου. Το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί στο 40%-45% στο μέλλον, μέσω αυτών των πωλήσεων, ή ακόμα και από μέρος των εσόδων από τη δημόσια εγγραφή της Lamda Malls, η οποία προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του 2023, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή